Mgr. Petr Štěpánek

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2018 16:27:15

Srpnové okupační střípky a postřehy

Srpnové okupační střípky a postřehy

Nic se nemá přehánět. Nemám rád heroizaci osmašedesátého. Jako kdyby to byl středobod naší historie. Nebyl a není. Jedna parta komunistů za pomoci cizích tanků vytlačila jinou partu komunistů.

Opravdovou společenskou změnu nechtěli ani jedni. A je jen dobře, že po devětaosmdesátém jsme na osmašedesátý nenavázali. Tohle osmašedesátníci všech barev a odstínů Klausovi nikdy neodpustí.

Nikoli osmašedesátý, nýbrž osmačtyřicátý je naší fatální křižovatkou.

Kdyby po osmačtyřicátém komunisté sloučení se sociálními demokraty neukradli všechno všem, nemuseli jsme po devětaosmdesátém nic privatizovat. A jen těžko by někdo něco mohl rozkrást.

Přímo definiční pak je, že mezi „vítězi“ posametové privatizace jsou namnoze bolševické rodinné klany, které svoji předlistopadovou politickou moc pouze vyměnily za polistopadovou moc ekonomickou.

A teď si na čele s vykutáleným oligarchou opět berou zpátky i tu politickou. A hlupáci opět jásají. Bude líp!

Tak určitě! Jak komu.

Agent vedený ve svazcích StB jako Bureš, vlastním jménem Andrej Babiš, toho času předseda vlády České republiky, řečnící před budovou rozhlasu. Takhle to dopadá, když se výročí srpnové okupace přemění v dokonalou frašku.

Pískot. Narušení piety? To také, ale na prvním místě hloupost pořadatelů. Kdyby namísto politiků, kteří si přišli honit svá politická a stranická trika, nechali mluvit opravdové pamětníky, mohli jsme se téhle nepříliš důstojné blamáže vyvarovat. Co s tím naděláte? Jak Andrej do lesa volá, tak se z něho ozývá.

Co myslíte, pustí nám Česká televize Kisku i 15. března? Nebo přepne na ještě vyšší level a pustí nám Angelu?

Nemělo by se zapomínat, že v roce 1968 nás okupovalo i Německo. Žádám demonstraci také před německou ambasádou. (Poznámka pro intelektuálně pomalejší: Pozor vtip!)

Vyznamená Putin Českou televizi? Nikdo toho pro popularizaci Ruska neudělal tolik jako amatérští protiruští propagandisté z ČT. (Tohle, bohužel, vtip není.)

Jo jo, nic se nemá přehánět. Výsledkem bývá pravý opak.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama