Markéta Kabourková

V roce 2018 kandiduji do Senátu - volební obvod č.74 Karviná
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2018 10:40:23

Opět jde “jen“ o peníze

Opět jde “jen“ o peníze

Je to několik měsíců, co Ester Ledecká udivila celý svět ziskem dvou zlatých olympijských medailí ve dvou různých disciplínách.

Všichni češi fandili a byli nadšení, stmelila nás a pozvedla národní cítění. Bohužel, dnes je situace jiná. A o co jde? Tak jako většinou „jen“ o peníze. Kariéru Ester financoval její otec, a jen jeho zásluhou máme olympijskou šampionku. Bohužel úspěch s sebou nenese jen to dobré. V tuto chvíli se naplno rozhořel spor mezi lyžařským svazem a týmem lyžařky. Neznám podrobnosti, takže konkrétní spor těžko hodnotit, ale ukazuje se, že stejně jako v minulosti u Šárky Strachové, tak Martiny Sáblíkové je v systému něco špatně. Sportovní svazy nejsou v tuto chvíli schopny zabezpečit přípravu vrcholových sportovců tak, aby byli schopni dosahovat špičkových výsledků, takže tito potom hledají jiné zdroje. Paradoxně problém nastává, když se dostaví po těžké dřině zasloužený úspěch. Pak svazy chtějí podíly na příjmech a podle některých informací dokonce i vyhrožují, že závodníkům znemožní dále závodit. Myslím, že Janek Ledecký se včera vyjádřil jasně, že jeho dcera nemusí reprezentovat ČR. Doufejme, že se tak nestane. Toto by byla obrovská škoda, kdy v důsledku sporu o peníze ztratíme sportovní klenoty.  Je načase začít se intenzivně věnovat se financování sportu jako takového a prvním krokem by měl být vznik orgánu, Agentury, která se tímto bude zabývat a ve spolupráci se všemi zúčastněnými snad do budoucna předejde podobným sporům. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama