Ing. Roman Línek, MBA

  • KDU-ČSL
  • Pardubický kraj
  • náměstek hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2018 19:37:00

Dotace jdou na památky i živou kulturu

Dotace jdou na památky i živou kulturu

Radní Pardubického kraje projednávali další žádosti o dotace z programu podpory kultury a památkové péče. Schválili příspěvky v celkové částce 366 tisíc korun a zastupitelstvu navrhli podpořit další žadatele částkou 800 tisíc korun.

„Rozdělili jsme 3x100 tisíc korun pro cenné památky – na opravu kůru v kostele Narození Panny Marie v Dašicích, na opravu střechy kostela Proměnění Páně ve Výprachticích a na restaurování oken a dveří na historické vile ve Svitavách. Kromě toho přispějeme částkou 66 tisíc korun Památníku národního písemnictví na přípravu DVD spojeného se sborníkem z vokolkovské konference, kterou jsme spolupořádali vloni na jaře v Pardubicích a která mapuje zdejší významné kulturní osobnosti z rodiny Vokolkových,“ uvedl 1. náměstek hejtmana pro majetek, investice a kulturu Roman Línek.

Zastupitelstvu postoupili radní návrhy na 300tisícovou dotaci na opravu střechy kostela sv. Františka Serafinského v Chocni a letošní půlmilionovou dotaci pro Barocco sempre giovane na jeho regionální činnost. „Již v loňském roce Zastupitelstvo rozhodlo, že vedle Východočeského divadla a Komorní filharmonie bude podporovat i třetí profesionální kulturní soubor v kraji, orchestr Barocco sempre giovane. Jeho členy jsou z velké části absolventi pardubické konzervatoře a pořádají jak pravidelné řady abonentních koncertů, tak vystupují v kraji i na dalších místech v České republice a v zahraničí,“ dodal Roman Línek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama