Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2018 8:54:44

Jak může město ovlivnit opuštěný areál nemocnice a jaké navrhujeme jeho využití

Jak může město ovlivnit opuštěný areál nemocnice a jaké navrhujeme jeho využití

Výstavba v opuštěné části areálu okresní nemocnice v Uherském Hradišti je velkou výzvou pro zlepšení životního prostředí a ke zkvalitnění života občanů. Je třeba postupovat s rozvahou a nepodlehnout zájmům developerů.

Město může svým územním a regulačním plánem usměrnit využití uvolněného areálu nemocnice, protože pozemky nejsou v majetku města, ale Zlínského kraje. Naskýtá se možnost bytové výstavby, ale ne pouze developery, ale i městem či využít možnosti družstevní výstavby.

Je třeba dořešit dopravní napojení, aby se budoucí výstavba nestala další dopravní zátěží města. Nejen napojení na ulici Průmyslovou a obchvat města, ale je třeba vybudovat i propojení pod železniční tratí pro pěší a pro cyklisty. V budoucím areálu bude třeba vybudovat potřebnou infrastrukturu, včetně občanské vybavenosti, MHD, dostatek parkovacích ploch a zejména je třeba udržet plochy zeleně.

Určitě je třeba vybudovat nový park s dětským hřištěm, MŠ a mikro jesle, ale i kamenný hospic a penzion pro seniory. V poslední době se mi zdá, že Uherskému Hradišti schází mezigenerační solidarita, tolik potřebná pro soudržnost města. Velmi bych proto uvítal zbudování komunitního centra pro rodiny s dětmi a pro seniory. Vždyť přenášení zkušeností i posilování potřebnosti samotných občanů je důležitým prvkem každé společnosti.

K těmto všem záměrům je třeba aktivního přístupu města a nákup či směna pozemků od Zlínského kraje. Na tom je třeba začít pracovat okamžitě, tak jako pracovat na regulačním plánu dané lokality.

Z pohledu urbanistického by se nová zástavba neměla stát nějakým dalším sídlištěm, ale měla být hodnotným celkem města. Proto ten náš důraz na občanskou vybavenost a životní prostředí. Proto chceme co největší provázanost s ostatními částmi města i s jeho občany.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama