Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.09.2011 9:24:39

Informační šum okolo pořádkové jednotky

Informační šum okolo pořádkové jednotky

Když se mi podařilo s panem ministrem vnitra vyjednat vznik stálé pořádkové jednotky policie v Ústeckém kraji, měla jsem pocit, že je to krok správným směrem.

Proto mě velmi zarazila kritika primátora Mostu, podle kterého vytvoření této jednotky nic neřeší. Přišlo mi to divné, protože cca 200 policistů už na poli ochrany života, zdraví a majetku obyvatel přece jenom něco zmůže.

Když jsem si ale vyjádření pana primátora přečetla, zjistila jsem, že někde muselo dojít k informačnímu šumu a pan primátor zřejmě ne zcela úplně úlohu pořádkové jednotky pochopil. Stěžuje si totiž, že města potřebují policisty v ulicích a nikoliv jen zřizovat útvar, který bude pouze čekat až se něco stane. Má pravdu,  taková policejní jednotka  by byla opravdu drahý špás. Pravda je ovšem taková, že s tím, že by její členové opravdu pouze čekali na povolání do akce, se nikdy nepočítalo.

Příslušníci pořádkové jednotky, která má vzniknout v příštím roce, totiž budou v době mimo speciální zásahy vykonávat běžnou policejní činnost. Budou tedy právě v těch ulicích, ve kterých si je přeje vidět pan primátor. Na tomto způsobu fungování jednotky jsme se s panem ministrem shodli a já jsem za to ráda.

Vznik pořádkové jednotky je jenom jedním z mnoha kroků, které Kraj k řešení situace v problémových lokalitách podniká. Ve sněmovně leží náš legislativní balíček a i ostatní krajské programy prevence kriminality normálně fungují.

Jsem velmi ráda, že panu primátorovi leží bezpečnostní situace v kraji na srdci a živě se o ni zajímá. S jeho voláním po více policistech v ulicích naprosto souhlasím a mám radost, že se jeho přání splní. V ulicích Ústeckého kraje bude již brzy o zhruba 200 příslušníků policie více a budou to policisté, kteří vyjma své běžné služby, budou schopni v případě nějaké nenadálé situace společně a efektivně zasáhnout . A to je nejen pro pana primátora, ale i pro obyvatele Ústeckého kraje docela dobrá zpráva, no ne?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama