Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2018 10:45:00

Zneužívání systému nemocenského pojištění prokazují statistiky

Zneužívání systému nemocenského pojištění prokazují statistiky

Komentář na facebookovém profilu k tématu zrušení karenční doby.

Ve sněmovně jsme probírali zrušení karenční doby.

Mnohé z firem zavedly bez jakéhokoliv zásahu a regulace státu zaměstnanecké benefity typu sick days nebo prodloužené dovolené i v reakci na to, že zaměstnavatel neproplácí 3 dni nemoci.

Opětovné zavedení proplácení 3 dnech nemoci by znamenalo větší náklady pro firmy a tedy jejich sníženou ochotu nabízet dobrovolné zaměstnanecké benefity.

Tento návrh nepodporujeme, obáváme se také toho, že se opět zvýší prostor pro fiktivní nemocnost jako kdysi. Zneužívání systému nemocenského pojištění prokazují statistiky. Před zavedením karenční doby byla v České republice nemocnost ve srovnání s ostatními vyspělými evropskými zeměmi nápadně vyšší.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama