RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2018 12:07:00

Bez překvapení...

Bez překvapení...

Komentář na facebookovém profilu k poskytování evropských dotací firmám z holdingu Agrofert

 Pokud dnes naše státní orgány poskytují dotace firmám z holdingu Agrofert, je reálné, že je Evropská unie neproplatí a budeme čelit pozoruhodné situaci, kdy stát bude vymáhat stovky milionů po firmách, které vlastní -nevlastní ministerský předseda. Je to zásluha evropské právní úpravy, která "zachraňuje situaci" v případech, kdy země tak očividný problém nejsou sto řešit samy.

Posouzení je v prvé řadě na nás, neboť "Brusel" vstoupí do hry až poté, co bude naše země chtít poskytnuté dotace proplatit. Vláda, která systému vládne, by měla jasně a srozumitelně odpovědět na otázku, zda dotace její instituce poskytovat budou, nebo ne.

Dotaz by měl v první řadě mířit na SZIF, který vyplácí zemědělské dotace (kterých firmy Agrofertu berou dle mého odhadu stovky milionů ročně). Moji kolegové z TOPky mají dle mých informací připravenou interpelaci na toto téma, ale slušně fungující instituce by v takto ožehavém případu měla své vyjádření poskytnout sama o sobě.

PS: Něco tak zjevného, jako státní dotace poskytované ku prospěchu bohatství vysoce postaveného politika, který o nich spolurozhoduje, bychom měli přece řešit sami. A je dobře, že "Brusel" bude muset hrát roli nepohodlného arbitra, jen když naše úřady, politici i konkrétní osoby problém rychle nevyřeší. Doufám, že tak daleko to naše země nenechá dojít.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama