Ing. Helena Sasová

  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2018 0:37:33

Zůstane manželství svazkem muže a ženy?

Zůstane manželství svazkem muže a ženy?

Neměňme podstatu manželství jenom proto, že je tady relativně úzká skupina lidí, která si to přeje.

Nesporným faktem je, že pro homosexuály platí stejné legislativní normy jako pro heterosexuály, a tedy nelze mluvit o diskriminaci homosexuálů. Problém je ale v tom, že tento fakt někteří lidé nechtějí přijmout.

Ale pojďme se podívat na to ještě jinak, nežli bylo uvedeno v původním článku.
Máme tady dva instituty, manželství a registrované partnerství. Manželství je svazek muže a ženy a registrované partnerství je svazek dvou osob stejného pohlaví. Máme tedy možnost si vybrat a uzavřít takový svazek, který nám vyhovuje. Každý může uzavřít svazek, který chce, který si dobrovolně vybere a nikdo nezkoumá, jaké jsou lidé sexuální orientace nebo zda se mají či nemají rádi. Tedy znovu připomínám, že nelze mluvit o diskriminaci.

Pokud se tyto dva instituty liší ve vztahu ke konkrétním právům, např. dědictví, daňová řízení apod., pak je možné bojovat za změnu, je-li oprávněná a možná.
Není ale nutné měnit podstatu manželství jenom proto, že je tady relativně úzká skupina lidí, která si to přeje. Význam manželství má svou podstatu. Spojení muže a ženy umožňuje plodit děti a tedy přežít.

Pokud jde o sociální vnímání problému, o kterém se ve svém původním článku nezmiňuji, je to velmi individuální. Je to vždycky o přístupu. Z veřejně dostupných informací je patrné, že většina homosexuálů je se svou situací smířená a svůj život tomu přizpůsobila. Nemají potřebu nikde vykřikovat o diskriminaci, o právech o hrdosti...., nemají potřebu pořádat pochody ani se jakkoliv jinak zviditelňovat. Žijí si svůj život tak, jak chtějí a jak jim vyhovuje, a naprosto bez problémů se začleňují do společnosti. V některých oborech, např. v umění, dokonce mnozí vynikají.
Bohužel někteří svou odlišnost nezvládají, spojují se s různými aktivisty (být aktivistou a bojovat za cokoliv je dnes velkou módou) a utápějí se ve svém hněvu. Někteří jsou i nenávistní vůči heterosexuálům a svou nenávist si na nich vybíjejí. A čím víc si lidé brání manželství jako "posvátný" svazek muže a ženy, tím víc se snaží to rozbít. Nemůžeme se tedy divit, že se mnoho lidí takové destrukci brání.

Nechci nikomu ubližovat, nikoho diskriminovat či omezovat. Současná situace je ale obrácená. Někteří homosexuálové a s nimi spolčení aktivisté chtějí omezovat nás. A nechceme přitom mnoho.

Chceme, aby manželství zůstalo svazkem muže a ženy.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama