Sasová (Svobodní): Nechme manželství tím, co je a co vždycky bylo: svazkem muže a ženy.

05.11.2018 16:13

Odmítáním přijetí zákona, který by umožnil homosexuálům uzavírat manželství, nechceme diskriminovat homosexuály, ale chceme, aby byla ponechána podstata manželství tj. svazek muže a ženy.

Sasová (Svobodní): Nechme manželství tím, co je a co vždycky bylo: svazkem muže a ženy.
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Stále se ozývají hlasy, že naše společnost upírá homosexuálům jejich práva. Jaká práva jim ale společnost vlastně upírá? Žádná! Homosexuálové mají v naší zemi naprosto stejná práva jako heterosexuálové. Není jediný zákon, který by neplatil pro obě skupiny lidí nebo by platil jinak pro každou skupinu. Homosexuálové nejsou vyřazeni z žádných procesů, můžou vše, co heterosexuálové.

Největší diskuse se zpravidla vedou na téma manželství. Homosexuálové a zastánci homosexuálních sňatků argumentují tím, že stát jim upírá možnost uzavřít manželství. Ale ani to není pravda.

Manželství je svazek muže a ženy a může ho uzavřít každý (pomineme-li podmínky věku, apod.).  KAŽDÝ. Tedy i homosexuálové. Pokud ho ale někdo uzavřít nechce nebo nemůže, ať už pro svou sexuální orientaci nebo i z jiných důvodů, nelze mluvit o diskriminaci, protože zákon mu to nezakazuje. O diskriminaci by šlo v případě, že by bylo uzavření manželství homosexuálům zakázáno, a to není.

V čem je tedy problém? Homosexuálové a jejich zastánci, chtějí změnit manželství na svazek dvou lidí bez ohledu na pohlaví. A to ale pro mnoho heterosexuálních lidí problém představuje. Manželství bývá vnímáno jako posvátné, jako vztah, který je základem pro přirozené plození dětí. Manželství nám ve své jedinečnosti a přirozenosti umožňovalo vytvořit rodinu a přežít tak miliony let. Není tedy divu, že se změně významu tohoto slova pomocí zákona bráníme. Prostou zákonnou přeměnou podstaty manželství na svazek dvou lidí by došlo k jeho degradaci, která naprosto ignoruje lidskou přirozenost, totiž to, že spojení muže a ženy je pro přežití lidstva nezbytné.

Odmítáním přijetí zákona, který by umožnil homosexuálům uzavírat manželství, tedy nechceme diskriminovat homosexuály, ale chceme, aby nám byla ponechána podstata manželství tj. svazek muže a ženy.

Pokud mají homosexuálové potřebu žít v registrovaném svazku, tu možnost v současné době mají. Pokud mají pocit, že se jim v rámci takového svazku nedostává nějakých práv, nechť o ně usilují.

Ale měnit podstatu manželství je špatné. Nechme manželství tím, co je a co vždycky bylo: svazkem muže a ženy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

20:07 Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršující se dostupnosti zdravotní péče