Mgr. Petr Gazdík

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2018 22:48:00

V těchto eurovolbách půjde o hodně, rozhodnutí KDU-ČSL je chybou

V těchto eurovolbách půjde o hodně, rozhodnutí KDU-ČSL je chybou

Starostové a nezávislí v říjnu vyzvali politické strany KDU-ČSL a TOP 09 ke společnému postupu do nadcházejících evropských voleb.

 Celostátní výbor KDU-ČSL v úterý odpoledne tuto variantu odmítl a doporučil zástupcům Křesťansko-demokratické strany samostatný postup.

Společný postup politických stran, které jsou součástí frakce Evropské lidové strany, doporučovali také její zahraniční představitelé.

„Respektujeme rozhodnutí KDU-ČSL, i nadále bude naší snahou vytvořit širší kandidátku zahrnující více subjektů, které hodlají obhajovat dobré jméno naší země v Evropě a prosazovat zájmy občanů ČR. V těchto eurovolbách půjde o víc než v předchozích, protože budeme doslova znovu obhajovat naše rozhodnutí být členy Unie,“ řekl předseda hnutí STAN Petr Gazdík.

Sám předseda KDU-ČSL na sněmu hnutí STAN v roce 2014 a 2015 přednesl návrh na společnou kandidátku. Od té doby se hodnotové směřování Starostů a nezávislých nezměnilo.

„My se o užší spolupráci uskupení na středopravém spektru snažíme dlouhodobě, a to nejen na půdě Parlamentu, ale také na úrovni samospráv. Věřím, že výroky o výrazném rozdílu mezi těmito stranami nejsou dlouhodobým ale pouze jednorázovým postojem a namísto odlišností se budou hledat věci, které nás spojují,“ dodal Petr Gazdík.

Starostové a nezávislí chtějí svými zkušenostmi pomoci k řešení problémů, se kterými se Evropa potýká.

„Naším cílem je zapojit na kandidátku i regionální subjekty a občanské iniciativy. Evropa stojí před zásadními výzvami - bezpečnost, klimatické změny či digitální a oběhová ekonomika. Chceme i nadále přispívat našim proevropským postojem k zvládnutí těchto výzev naší blízké budoucnosti,“ podotkl europoslanec Stanislav Polčák.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama