Ing. Miroslav Kalousek

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.12.2018 14:24:00

Nesystémovost založili kolegové

Nesystémovost založili kolegové

Projev na 24. schůzi Poslanecké sněmovny 5. prosince 2018 ke změně vládního návrhu zákona o dani z přidané hodnoty.

Děkuji. Já bych rád zareagoval na pana poslanec Volného. Ano, z obecného hlediska je to samozřejmě nesystémové. A tu nesystémovost založili kolegové, vy v okamžiku, kdy jste schválili druhou sníženou sazbu, protože tři sazby DPH je prostě principiálně špatně. Dvě je tak maximum, které lze označit za systémovost. Ideální je jedna, protože (?) v okamžiku, kdy máme druhou sníženou sazbu, tak pochopitelně při každé diskusi o DPH někdo přijde s nějakou úžasnou myšlenkou - tu na řezané květiny, tu na pivo, kde je to dobře. Tu na veřejnou dopravu, kde je to podle vás špatně.

Tohle můžeme napravit za několik málo dní. Já jsem tady včera zdůvodňoval svůj pozměňující návrh k oblasti daní, na který je naprosto systémový, který navrhuje dvě sazby. Horní buď 19 nebo 20, spodní 10 na všechny položky, která umožňuje šestá směrnice EU. To je systémový návrh, po kterém volá pan kolega Volný. A já s ním souhlasím. Ano, to je systémový návrh. Když mně slíbíte, kolegové, že tento systémový návrh, tak jak se líbí kolegu Volnému podpoříte, no tak já budu dnes hlasovat proti tomuto návrhu, protože je naprosto nadbytečný. Ale vy to neuděláte. Vy o systémovosti pouze mluvíte, ale nejste schopni pro ni hlasovat. Takže podpoříme alespoň to něco, alespoň tu veřejnou dopravu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama