Mgr. Jan Chabr

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.12.2018 18:59:00

Sloupy veřejného osvětlení ukrývají i unikátní pomůcku záchranného systému

Sloupy veřejného osvětlení ukrývají i unikátní pomůcku záchranného systému

Každý z více než 130 tisíc sloupů veřejného osvětlení je označen vyraženým unikátním číselným kódem. Ten přesně identifikuje konkrétní sloup a dává tak díky číslu přesnou informaci o jeho poloze.

„Máme k dispozici databázi těchto čísel, která je přístupná složkám Integrovaného záchranného systému. Operátoři tísňových linek jsou díky tomu schopni velmi rychle lokalizovat volajícího, když jim nahlásí číslo nejbližšího sloupu veřejného osvětlení. V praxi to hodně pomáhá,“ říká radní hl. m. Prahy pro majetek Jan Chabr.

Systém se osvědčuje hlavně při dopravních nehodách, nebo když dojde na veřejném prostranství ke zranění či se někomu udělá nevolno. Veřejné osvětlení spravuje společnost Technologie hlavního města Prahy založená v polovině letošního roku, která by měla systém vylepšit.

„Jde o to, aby člověk nemusel sdělovat operátorovi číslo uvedené na štítku. Aby ten proces byl rychlejší. O zavedení QR kódu a dalších informací, které by usnadnily práci v rámci Integrovaného záchranného systému, budeme se zástupci záchranářů ještě diskutovat,“ dodává radní Jan Chabr.

Modernizované štítky by se měly na stožárech pražského veřejného osvětlení začít objevovat už v průběhu roku 2019.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama