Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.10.2011 15:15:00

Teorie spiknutí

Teorie spiknutí

Vyznavači konspiračních teorií jsou přesvědčeni o tom, že veškeré dění je tajně řízeno na základě příkazů utajených spolků a neveřejných dohod.

Jejich záběr je veliký a "důkazy" pro svá tvrzení dokáží "najít" úplně všude. Zejména pokud vytrhnou věci z kontextu, anebo vyberou jenom ty, které jim vyhovují.

Silně tendenční reportáž Reportérů ČT týkající se Fondu hejtmanky prokázala, že hledači všemožných konspirací mají své zastoupení i ve veřejnoprávním médiu. Jejich investigativní počin vyzněl tak, že si peníze z fondu mezi sebou rozdělují sociální demokraté a že hlavním kritériem pro získání dotace je stranická příslušnost. Zřejmě to souvisí s aktuální mediální módou nenechat na ČSSD niť suchou.

Ona reportáž je totiž evidentní nesmysl. Fond hejtmanky bohužel není bezedný a tak se zkrátka na některé žadatele dostane a na některé ne. Chápu zklamání neúspěšných žadatelů, ale vidět za neschválením jejich konkrétní žádosti politické pozadí mi přijde velmi nefér.

Schvalování jednotlivých projektů je přísně apolitické a transparentní.Vyzobat několik projektů a postavit z nich tak neobjektivní reportáž, jaká byla odvysílána v rámci pořadu Reportéři ČT, je – řečeno sportovní terminologií – faul.

Ústecký kraj ohledně dotací z Fondu hejtmanky nic netají a veškeré informace jsou veřejné a dohledatelné například na krajských webových stránkách. Pokud by si hledači spiknutí dali tu práci  - případně měli jiné zadání - jistě by dokázali sestavit i reportáž, která by vyzněla tak, že z Fondu hejtmanky jsou financovány především projekty členů ODS, protože i takové žádosti uspěly. Anebo, pokud by chtěli, mohli  nasbírat materiál o tom, že Fond je zcela v rukou velmi tajné dětské mafie, protože z něj byly podpořeny projekty týkající se dětí. To by bylo teprve, panečku, odhalení!

Fond hejtmanky je určen pro projekty, které se nevejdou do kritérií klasických dotačních titulů a pomáhá tam, kde je to potřeba a je smutné, že o něm média tak nepravdivě a zkresleně informují veřejnost. Bohužel je to tak, že kdo chce najít spiknutí, tak ho najde i tam, kde není. A o tom je právě činnost vyznavačů konspiračních teorií.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama