Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.02.2019 14:26:00

Nedělejte z Ministerstva vnitra organizaci, která nehájí zájmy občanů

Nedělejte z Ministerstva vnitra organizaci, která nehájí zájmy občanů

Projev na 26. schůzi Poslanecké sněmovny 1. února 2019 k zákonu o pobytu cizinců

 Hezké dopoledne, dámy a pánové.

Jsem jedna z mála, která tady dneska vystupuje a je členkou bezpečnostního výboru, seděla na tom bezpečnostním výboru, slyšela tu diskusi, hlasovala. Myslím si, že snad je úplně legitimní, dohodnout se na tom, že až budeme hlasovat třetí čtení, tak tento sporný návrh bude vyjmut z toho balíku výboru pro bezpečnost. Bude to jako procedura, že se to bude hlasovat samostatně. Každý z vás, kdo tady vystupuje, se bude moci při tom hlasování realizovat tak, jak uzná za vhodné, a bude klid.

Já se tady chci zastat Ministerstva vnitra a chci se tady zastat i pana ministra Hamáčka, protože na rozdíl od vás, kteří tady vystupujete, jsem v Poslanecké sněmovně snad kromě kolegy Ondráčka od roku 2010. Azylovou politiku jsem sledovala a byla členkou tohoto výboru dávno předtím, než existovala SPD a nebo než možná Piráti tušili, že budou zasedat v Poslanecké sněmovně.

A bohužel už ten člověk není mezi námi, ale to, že Česká republika vždycky hájila zájmy občanů České republiky, to je zásluhou pana doktora Haišmana, který dlouhé roky dělal azylovou a migrační politiku na Ministerstvu vnitra. Převzala to jeho nástupkyně, která razí stejnou filosofii.

Takže prosím, kolegové. Nedělejte tady z našeho Ministerstva vnitra organizaci, která nehájí zájmy občanů České republiky. Není to pravda, a pan ministr vnitra Hamáček si tuto agendu vzal za svou hned jako jeden z prvních zákonů, který na výbor pro bezpečnost předložil. A ten zákon naopak zpřísňuje podmínky, a víte to všichni, tak tady nepředvádějte tohle divadlo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama