Ing. Jaromíra Vítková

  • KDU-ČSL
  • Blansko
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.02.2019 22:12:00

Přípravné třídy mohou pomoci dětem i rodičům

Přípravné třídy mohou pomoci dětem i rodičům

Senát se tento týden zabýval mimo jiné novelou školského zákona, konkrétně problematikou přípravných tříd.

 Nově by totiž měly být tzv. přípravky základních škol otevřeny i dětem, které mají odklad kvůli věku (tedy dosáhnou šesti let od 1. září do 31. prosince).
Za návrhem stál v Poslanecké sněmovně poslanec za klub KDU-ČSL Jan Čižinský, lidovečtí senátoři změnu jasně podpořili. Zpravodajkou tisku byla určena senátorka Jaromíra Vítková (KDU-ČSL a nezávislí).

„Tento návrh jsem projednala s řadou pedagogů a ředitelů mateřských i základních škol svého obvodu. Jedná se o návrat do stavu, který dříve platil. Řada přípravných tříd zanikla a nepodařilo se je znovu otevřít. Přípravné třídy jsou příznivé pro děti, kterým doporučila poradna odklad ze školní docházky, ale i pro děti které nemohou být zapsány do základní školy s ohledem na nedovršený věk šesti let,“ uvedla Vítková.

„Myslím, že umístění do těchto tříd může pomoci zřizovatelům v oblasti mateřského školství. Toto opatření také může pomoci dětem, rodičům a není pro nikoho limitující. Nejde o tisíce dětí. Jde o poměrně malé počty. Týká se to především velkých měst. Komunikovala jsem s náměstkem primátora v Brně. Pro ně je to docela závažná věc,“ doplnila senátorka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama