Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2019 9:36:56

Povinností státu je udržet pro naše občany bezpečné prostředí!

Povinností státu je udržet pro naše občany bezpečné prostředí!

Pro zabezpečení tohoto zásadního úkolu je nutné, aby stát disponoval potřebnými zdroji, pomocí kterých bude včas analyzovat možné bezpečnostní hrozby a následně je řešit. Vše musí být vedeno s cílem, aby se občané v naší zemi cítili bezpečně.

Česká republika jako suverénní stát musí prostřednictvím svých výkonných orgánů garantovat bezpečí všem svým občanům. Pocit bezpečí pro každého občana a jeho rodinu je jedním ze základních atributů nezbytných pro spokojený život, naplněný poctivou prací, výchovou dětí, péčí o stárnoucí rodiče a pomocí potřebným spoluobčanům.

Tato povinnost státu je právně vymezena v ústavním zákoně č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti České republiky, ve znění pozdějších předpisů, kde se stanoví, že základní povinností státu je zajištění svrchovanosti a územní celistvosti ČR, ochrana jejích demokratických základů a ochrana životů, zdraví a majetkových hodnot. Podle tohoto zákona zajišťují bezpečnost ČR ozbrojené síly, ozbrojené bezpečnostní sbory, záchranné sbory a havarijní služby a na zajišťování bezpečnosti jsou povinny se podílet státní orgány, orgány územních samosprávných celků, právnické a fyzické osoby.

Za vnitřní bezpečnost republiky zodpovídá Vláda České republiky pod kontrolou Parlamentu ČR. Základním koncepčním dokumentem bezpečnostní politiky státu je Bezpečnostní strategie České republiky, která vymezuje životní, strategické a další významné zájmy ČR, obecná bezpečnostní rizika, definuje dlouhodobé záměry a opatření, jejichž cílem je zajištění podmínek pro vývoj a prosperitu ČR a zabezpečení jejích obyvatel. Vnitřní bezpečnost dále zajišťuje resort Ministerstva vnitra České republiky (MV ČR) a zejména pak subjekty pod toto ministerstvo spadající – Policie České republiky, Hasičský záchranný sbor České republiky a Integrovaný záchranný systém (IZS). Jednotlivé součásti IZS jsou v působnosti několika resortů, ale v případě jeho aktivace ho zastřešuje resort MV ČR. Do bezpečnostního systému České republiky, který se zaměřuje hlavně na vnější bezpečnost, patří především Armáda ČR a dále také zpravodajské služby. Ty hrají významnou a nezastupitelnou úlohu při získávání, shromažďování a vyhodnocování informací důležitých pro bezpečnost ČR a při včasné identifikaci bezpečnostních hrozeb a rizik. Zpravodajské služby tvoří Úřad pro zahraniční styky a informace, Bezpečnostní informační služba a Vojenské zpravodajství. Z hlediska plnění úkolů a dalších povinností jsou zpravodajské služby České republiky rovnocennými partnery. Ve všech případech platí, že zpravodajské služby úkoluje, koordinuje a plnění úkolů kontroluje vláda.

Za největší hrozbu pro bezpečnost České republiky a stabilitu jejího politického, ekonomického a sociálního systému považuje naše hnutí SPD v současné době hrozbu masové migrace vyznavačů Alláha do Evropy a jejich případný nelegální vstup na území naší republiky. Jejich kulturní, historické a sociální chování v souvislosti s islámskou ideologií je s našimi způsoby a chápáním demokracie neslučitelné. Tuto stále trvající migraci do zemí Evropské unie považujeme v našem hnutí SPD za zásadní hrozbu naší státní existence a je primární povinností státu nekompromisně uplatňovat takovou bezpečnostní politiku, která je vedena s cílem tuto hrozbu co nejvíce eliminovat. Naši poslanci SPD v Poslanecké sněmovně navrhují takové zákony a předkládají takové body k projednávání, pomocí kterých by se zamezilo vstupu nelegálních imigrantů do naší republiky. V tomto úsilí nepolevíme.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama