Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.03.2019 15:50:41

Lidé potřebují naději a náš zájem

Lidé potřebují naději a náš zájem

Komentář na facebookovém profilu ke zvolení do vedení ČSSD

Všem děkuji za důvěru. Zvolení místopředsedkyní ČSSD vnímám jako obrovský závazek a přistupuji k němu s pokorou. Spolu s mojí rolí na Ministerstvu práce a sociálních věcí chci být zárukou toho, že naše vláda nepřestane dělat politiku ve prospěch lidí.

Často slýchávám, že rozhazujeme. Je snad minimální mzda 13.350 korun zbytečný luxus? Je průměrný důchod 13.300 korun představa důstojného stáří? Je 19.200 korun za příspěvek na péči o nemohoucí – o které pečujete 24 denně, 7 dní v týdnu – přemrštěná odměna? No NENÍ!

Pravice se důchodcům snaží namluvit, že jsou bohatí, a zaměstnancům, že jsou královsky placení. Podle ODS nebo TOP09 by si pak všichni měli ještě šetřit, aby si mohli dovolit zpoplatněnou zdravotní péči, vzdělání pro své děti a lepší penze ve stáří.

Opozice stále brblá, že je náš sociální systém příliš štědrý a drahý. No NENÍ! Je to totiž přesně naopak. Trvám na tom, že naše sociální politika je ve srovnání s vyspělými zeměmi podfinancovaná. Dobře fungující sociální politika prostě není zadarmo!

Kde na to vzít? Ani to není až tak těžká otázka. Daně nemůže platit jen střední třída. Když začnou platit i velcí a silní, prostředky budou. Stačí se inspirovat u sousedů.

Nesmíme ale naši politiku redukovat jen na materiální věci. Lidé potřebují naději a náš zájem, protože mají obavy z budoucnosti. Mají strach, že budou na své problémy sami. Potřebují také naše uznání a respekt. Jsme to přece my – sociální demokraté – kdo nesoudí lidi podle původu, postavení nebo majetku. To jsou NAŠE sociálně demokratické hodnoty.

Jako místopředsedkyně ČSSD se chci postarat, abychom za ně nikdy nepřestali bojovat!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama