Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2019 20:20:00

Magický čtyřúhelník

Magický čtyřúhelník

Komentář na facebookovém profilu k nejbližším plánům.

Dávky na bydlení. Asi jediné dávky, kde vidím dost prostoru pro změny. V únoru jsem představila šest věcí, které by se daly dělat. A dneska jsem je na ministerstvu poprvé probrala i s odborníky.

Máme čtyři základní cíle, které ale často stojí proti sobě. Říkám jim proto magický čtyřúhelník – ukončit obchod s chudobou, zastavit zneužívání dávek, ušetřit a nepoškodit zranitelné skupiny obyvatel.

Jak vyřešit tenhle rébus? Doufám, že se nám u kulatého stolu podaří najít řešení. Návrh zákona bychom pak mohli mít už na jaře. Snažím se zůstat optimistická, i když to určitě nebude lehký úkol.

Našemu magickému čtyřúhelníku by hodně pomohl zákon o dostupném bydlení. Bez něj to bude opravdu složité. Věřím, že paní ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová dodrží svůj někdejší slib a zákon brzy dodá.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama