Milan Vojta, MBA, M.A.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.03.2019 13:18:45

Delegace Jihomoravského kraje v Bruselu na vyhlášení Stromu roku

Delegace Jihomoravského kraje v Bruselu na vyhlášení Stromu roku

19. března 2019 se v budovách Evropského parlamentu konalo vyhlášení již devátého ročníku ankety Evropský strom roku 2019. Delegaci Jihomoravského kraje, která se slavnostního vyhlášení zúčastnila, vedl radní Milan Vojta.

Vítězným stromem se stala maďarská mandloň na Sněžném vrchu v Pešti.

Na druhém místě skončil dub z ruské vesnice Abramtsevo a třetí skončil dub cesmínovitý okrouhlolistý z Portugalska – jeho zástupci převzali cenu z rukou radního Milana Vojty. Za Českou republiku byla nominována Zádvorská lepa z Velkých Opatovic, tzv. Lípa svobody, která byla vysazena v roce 1918 při vzniku Československa a stala se symbolem nezávislosti, demokracie a konce války.

Evropský strom roku je anketa organizovaná již od roku 2011 a na jeho organizaci se spolupodílí Nadace Partnerství (největší česká environmentální nadace) a ELO – Organizace evropských vlastníků pozemků. Každý rok hledají organizátoři soutěže stromy s nejsilnějším příběhem, které nejprve absolvují národní kolo, a výherní strom pak postupuje do evropské soutěže. V letošním roce se sešlo celkem 15 kandidátů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama