Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.04.2019 7:05:31

Odsuzujeme diskriminaci dítěte na základě politického názoru jednoho z rodičů!

Odsuzujeme diskriminaci dítěte na základě politického názoru jednoho z rodičů!

Proimigrační politika v Německu se projevuje i v tamním školství, kde se začínají projevovat různé druhy diskriminace na úkor německých občanů.

V německém školství se projevují různé formy diskriminace. Tou, v poslední době hodně diskutovanou, je podle iDnes.cz aféra z Waldorfské školy ve čtvrti Treptow. Tato škola loni nezapsala ke studiu dceru nejmenovaného politika z AfD, působící v berlínském parlamentu. Dívka přitom chodila do přidružené waldorfské mateřské školky, jejíž žactvo je obvykle upřednostňováno při výběru do vyšších stupňů waldorfských vzdělávacích zařízení. Paradoxní na tom je to, že tento postup přezkoumala školská správa, dala škole za pravdu a nevidí v tom rozpor se zákazem diskriminace, který je obsažen ve školském zákoně i všeobecném zákoně o rovném zacházení. 

Zastánci tohoto tvrzení jsou vyznavači probruselské politiky Angely Merkelové a tak i touto formou dávají najevo svou nelibost rostoucího vlivu vlastenecké AfD. Ve volbách do Německého spolkového sněmu v roce 2017 získala Alternativa pro Německo 12,6 procent hlasů a stala se tak třetí nejsilnější stranou ve Spolkovém sněmu.

Naše hnutí SPD odsuzuje formu uvedené diskriminace dítěte z Německa, která nastala na základě politického názoru jednoho z rodičů. Takovéto praktiky se uplatňují v zemi, která si zakládá na tom, že je lídrem v čele zemí Evropské unie.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama