JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.04.2019 19:46:00

Zájemci o provozování letecké linky do Mnichova se mohou hlásit do 24. června

Zájemci o provozování letecké linky do Mnichova se mohou hlásit do 24. června

Do 24. června 2019 je prodloužena lhůta pro podávání nabídek na veřejnou zakázku „Výběr leteckého dopravce pro poskytování pravidelné letecké dopravy z letiště Brno-Tuřany do Mnichova II“.

 Po konzultaci s Ministerstvem dopravy tuto úpravu udělala 8. dubna 2019 Rada Jihomoravského kraje. Nemění se přitom doba možného počátku zahájení letecké dopravy, tj. 27. 10. 2019.

Na základě konzultace s Ministerstvem dopravy je totiž zapotřebí publikovat nové Oznámení Komise podle čl. 17 odst. 5 nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1008/2008 o společných pravidlech pro provozování leteckých služeb ve Společenství pro nové zadávací řízení a prodloužit lhůtu pro podání nabídek. Oznámení bude zasláno Komisi prostřednictvím Ministerstva dopravy. Nemění se ale přitom výše předpokládaná a zároveň maximální hodnota této veřejné zakázky (3 548 817 eur bez DPH - tedy přibližně 92,2 milionu korun) za období 27. 10. 2019 do 24. 3. 2022.

„Důvod pro prodloužení lhůty pro přihlášení je čistě administrativní a stále také platí, že pokud do uzavření tohoto řízení projeví zájem o provozování pravidelné linky Brno-Mnichov jiný dopravce, a to bez nároku na úhradu kompenzace, bude to důvod pro zrušení tohoto zadávacího řízení,“ uvedl hejtman Bohumil Šimek.

Obnovení provozování pravidelné letecké linky Brno-Mnichov hodlá Jihomoravský kraj zajistit u nově vybraného leteckého dopravce v otevřeném nadlimitním zadávacím řízení, a to ve stejném režimu, jako proběhlo zadávací řízení s dopravcem BRITISH MIDLAND REGIONAL LIMITED, tj. v režimu závazku veřejné služby.

Linka Brno-Mnichov začala létat v roce 2015, v závazku veřejné služby pak od 21. května 2018 a počty spojů se rozšířily na dva denně v každém směru od pondělí do pátku, v neděli jeden pár spojů. Spoj do Mnichova využívalo do únorového krachu společnosti BMI regional zhruba 2200 lidí měsíčně. Za rok 2018 Jihomoravský kraj zaplatil za provozování linky Brno-Mnichov-Brno letecké společnosti BMI regional necelých 22 milionů korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama