Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.04.2019 7:30:07

Vládní spolupráce s ČSSD je zárukou cesty do pekel!

Vládní spolupráce s ČSSD je zárukou cesty do pekel!

O tom, že Česká strana sociálně demokratická je stranou, která vlastně neví, co chce, se občané denně přesvědčují z výroků jejích představitelů.

Poslední takovou zprávou bylo prohlášení Jana Hamáčka v souvislosti s možnou výměnou nejvyššího státního zástupce.

Místo toho, aby byla ČSSD loajální ke svému vládnímu partnerovi, tak hnutí ANO v důležitých momentech dává spíše najevo svou nepodporu, což také hodně vypovídá o etických hodnotách a normách vládních představitelů z řad ČSSD. První případ tohoto jednání představitelů ČSSD se ukázal při hlasování o vyslovení nedůvěry vládě ze dne 23. listopadu 2018, kdy se poslanci ČSSD hlasování vůbec nezúčastnili (před vlastním hlasováním opustili jednací sál).

Poslední případ se váže na výměnu ministra spravedlnosti, kdy se v médiích začaly šířit informace, že tato výměna je účelový krok premiéra Babiše domluvený s prezidentem Milošem Zemanem. Předseda ČSSD Jan Hamáček tuto informaci komentoval přes média s tím, že ČSSD nevidí důvod personálních změn na státním zastupitelství a plně podporuje pozici současného nejvyššího státního zástupce. Případné hlasování o odvolání nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana by pak dle Hamáčka znamenalo konec vlády.

O tlaku na Pavla Zemana se začalo hovořit v souvislosti s tím, že novou ministryní spravedlnosti bude Marie Benešová. Předseda ČSSD v přímém přenosu ve zprávách na ČT 24 uvedl: „Já nevidím důvod, abychom teď sahali do systému státních zástupců, na toto bude sociální demokracie velmi citlivá. Pokud by se ve vládě mělo hlasovat o odvolání nejvyššího státního zástupce, tak to bude poslední hlasování této vlády.“ Vše se točí okolo dotační kauzy „Čapí hnízdo“, ve které předseda vlády čelí návrhu na podání obžaloby. Tyto spekulace už dříve odmítl premiér Andrej Babiš.

Ministr vnitra a předseda ČSSD nevede Policii České republiky tak, aby se navenek chovala apoliticky a sloužila všem našim občanům. To lze dokladovat např. ve zprávě o extremismu, kde je zveřejněno, že hnutí SPD šíří „předsudečnou nenávist“, protože poukazuje na trestné činy imigrantů a islamistů. Předseda ČSSD Jan Hamáček by si měl uvědomit, že zastává velmi důležitý post ministra vnitra a tím pádem by se měl vyvarovat šíření lží a negativních nálad proti našemu hnutí. On to má ale už ve své povaze, jak poukazujeme na případech, jak se chová ke svým partnerům.

ČSSD je strana, která by neměla být vládní stranou, neboť za období svého vládnutí v předchozí vládě nic pro naše občany pozitivního neudělala a je spojována s kauzami, které stály naše daňové poplatníky miliardy korun (např. privatizace OKD). Ve svém programu ČSSD podporuje principy globalizace a multikulturní integrace, které prostřednictvím svých ministrů zastoupených v současné vládě cíleně různými formami podsouvá našim občanům.

I z tohoto důvodu prosazuje naše hnutí SPD, aby na významných ministerských postech byli hlavně dobří manažeři, kteří jsou garanty, že ministerstva zabezpečují své úkoly profesionálně.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama