Dr. Rostislav Kotrč

Bez politické příslušnosti
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.04.2019 7:56:35

Jak se projevuje zájem o mladé v hnutí STAN

Jak se projevuje zájem o mladé v hnutí STAN

Nedávno zaznělo zajímavé prohlášení nového předsedy hnutí STAN Víta Rakušana, že bude usilovat, aby se voleb mohli zúčastnit již mladí lidé od šestnácti let. Je to velice zajímavá teze, zvláště s ohledem na skutečnost, že s mladými lidmi se velice do

                 Nedávno zaznělo zajímavé prohlášení nového předsedy hnutí STAN Víta Rakušana, že bude usilovat, aby se voleb mohli zúčastnit již mladí lidé od šestnácti let. Je to velice zajímavá teze, zvláště s ohledem na skutečnost, že s mladými lidmi se velice dobře manipuluje.

            Je však pravdou, že hnutí STAN má k mladým lidem velice blízko, například v letošních komunálních volbách neváhal jeden z kandidátů tohoto hnutí Luboš Hloušek, který je zřizovatelem svou středních škol s názvem HERMES MB a nyní sedí v komisi pro výchovu a vzdělávání, zapojit své studenty do předvolebních akcí. Nikterak mu nevadil fakt, že jakákoliv politická činnost je dle Školského zákona na školách zakázána. Ani mu nevadilo, že účinkováním na předvolebních akcích aktéři tak úplně nesouhlasili. Ale když zapojil do hledání vhodných obětí i novou ředitelku učiliště, tak který student by odmítl „tak trochu“ příkaz od ředitelky, která je zároveň učí na složitý předmět. Naštěstí se úplně nevyplnil plán pana majitele, že v přilehlých pestrobarevných oblečcích budou běhat po Mladé Boleslavi sličná děvčata, aby tak zvýšila volební preference tohoto hnutí. Nakonec do těchto upnutých barevných oblečků našel několik „studentských obětí“, které místo výuky, kterou si na soukromé škole hradí, se účastnili několik dní předvolebních akcí. Za to, že „pomohu“ hnutí ve volbách, aniž by zkoumal jejich politický nárok slíbil „tučnou“ finanční odměnu. Kterou jim postupně po opakovaných žádostech studentů dával a samozřejmě neuhradil v té výši v jaké slíbil. Studenti i tak přece mohou být rádi, že něco dostali. Trochu na zamyšlenou je, ale fakt, z jakého zdroje peníze pocházeli se studenty nemělo hnutí STAN žádnou smlouvu o propagaci. Studenti byli zaplaceni na fiktivní (tedy falešné) smlouvy se školou, a tedy předvolební propagace hnutí STAN v Mladé Boleslavi, byla hrazena z dotací Ministerstva školství ČR (tzv. normativ na žáka) a školného, kterou platí studenti za to, že přístup a vzdělání, který se jim dostane ve škole, bude nadstandardní. Je-li tomu tak, musí posoudit samotní studenti a jejich rodiče.

            Tento případ měl zajímavou dohru, neboť věc řešila i Česká školní inspekce, která svým šetřením potvrdila, že ve škola konala politickou činnost v rozporu s platnou legislativou. Bohužel věc jen zkonstatovala a zapsala. Falšováním faktur se zabývá i Policie ČR. K této skutečnosti se však zřizovatel škol a místopředseda komise pro výchovu a vzdělávání postavil opravdu čelem, když v rámci šetření sdělil, že se nejednalo o předvolební kampaň, ale dopravní akci školy.  Tedy neměl žádné zábrany klamat i přes množství fotografií, které hutí STAN v Mladé Boleslavi uveřejnilo na svém FB profilu. Tedy, jako člověk, který při své práci přichází do kontaktu s mladými, a dokonce o výchovné práci rozhoduje v městské komisi, je pro tyto opravdu“ vzorem cti a poctivosti“. Nu možná, že ve svých řadách má hnutí STAN více takovýchto lidí, a proto chce jejich prostřednictvím apelovat nový předseda na mladou generaci a získat jejich podporu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama