ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.04.2019 12:42:44

Proč jít volit do EP?

Proč jít volit do EP?

Evropské volby jsou v naší zemi vnímány jako volby druhého řádu. Mnozí jim nerozumí a proto k nim mnoho lidí ani nechodí. Evropský parlament je vnímán jako nedůležitá instituce a odkladiště vysloužilých politiků, prostě takový pohodlný „vejminek“.

 Volební účast v posledních eurovolbách byla v České republice 18,20%. Bohužel na platnost voleb do Evropského parlamentu se nevztahuje žádné kvorum a tak může k úspěchu při nízké volební účasti postačovat relativně malé procento získaných hlasů. Převedeno do srozumitelného jazyka, o našich záležitostech může v Evropském parlamentu rozhodovat i takový subjekt, který by zůstal hluboko pod hranicí, potřebnou pro vstup do Poslanecké sněmovny. Přesto mu i poměrně malý zisk může za určitých podmínek k získání mandátu stačit. Proto se se o hlasy voličů ucházejí různí Štětinové, Teličkové a podobní škodiči českých národních zájmů, neboť sázejí na to, že díky nízké volební účasti proniknou do této dobře honorované instituce.

O tom, že jejich působení zde bude pro naši zemi destruktivní, jsme měli možnost se přesvědčit během právě uplynulého funkčního období, kdy mnozí z nich hlasovali proti zájmům vlastní země a našich partnerů z „V4“. Přeborníkem z nejhorlivějších byl již výše zmiňovaný pan Štětina, který je tak „proevropský“, že už se mu zdála málo evropská i TOP 09, za kterou kandidoval a se kterou se nedávno rozešel...

Je důležité si uvědomit, že nadcházející volby budou mít nepochybně dopad na naše životy dlouho dopředu. Hrozí nám další vlna migrační vlna z Afriky, před kterou varovaly již mnohé evropské tajné služby.

Je proto nutné zvolit takové zástupce do europarlamentu, kteří budou schopni účinně reagovat na možná nebezpečí a včas přijímat prostřednictvím nové Evropské komise efektivní řešení, kterými budou možným hrozbám čelit.

Musí skončit čas planých slov! Je třeba přistoupit k činům! To, zda se to povede, záleží na každém občanovi Evropské unie včetně Čechů, Moravanů a Slezanů. Je na nás všech, zda rezignujeme na svou občanskou odpovědnost a zůstaneme doma, nebo zvolíme aktivní přístup a svou volbou udělíme mandát těm, kteří otočí kormidlem evropské politiky a navrátí Evropu Evropanům.

Je na nás všech, zda nám budou podmínky určovat nikým nevolené neziskovky, s pochybnými sponzory v pozadí, nebo budou o našich záležitostech rozhodovat politici, kteří budou zodpovědni jen voličům a nikomu v zákulisí.

Evropa je stále ještě dobrým místem k životu, tedy alespoň ta část, ve které žijeme my. Na západ od našich hranic si tím již tak jistá nejsem...Aby to tak zůstalo, musí být v zájmu všech odpovědných vlastenců! Není čas tříštit hlasy a odevzdávat je různým „pidistranám či čerstvě vzniklým „trucpartajím“.

Zapomeňme na sváry a možná i někdy oprávněnou kritiku..Teď jde  o naši budoucnost.

Je třeba spojit síly a podpořit takové uskupení, které má na evropském poli partnery, se kterými bude schopno prosadit pozitivní změny v zájmu všech Evropanů.

Takovou silou je v České republice jen SPD a to díky členství v evropské vlastenecké frakci MENF. Zde spolupracuje s Matteem Salvinim, Marine Le Pen, Geertem Wildersem a mnoha dalšími osobnostmi, sdruženými ve vlasteneckých stranách.

Ráda bych svůj příspěvek ukončila malým příkladem. Pocházím z Litoměřicka, kde v minulém volebním období vládnoucí litoměřická koalice v čele s ODS prosazovala pacht místní nemocnice. SPD rázně odmítala realizaci tohoto pachtu, neboť jsme si uvědomovali, že by to výrazně zhoršilo dostupnost zdravotní péče na Litoměřicku. ÚOHS pacht zrušil a místní voliči uvěřili tomu, že nebezpečí je zažehnáno a opět volili ODS, která ústy svých představitelů nepokrytě Litoměřičanům lhala, když říkala, že nemocnice se po volbách privatizovat nebude. Bohužel bude...Už ne pacht, ale rovnou převod 100% akcií na nového vlastníka!

Proč zde ale uvádím tento příklad v souvislosti s volbami do Evropského parlamentu? Právě proto, aby si volič na tomto příkladu uvědomil, že na nic se nezapomíná rychleji, než na předvolební sliby.

Ti, kteří škodili naší zemi doposud, budou stejně škodit i v budoucnu!

Stranám jako TOP 09, ANO 2011, KDU-ČSL, ČSSD, STAN a nově též Pirátům je rozhodně bližší myšlenka evropského „superstátu“ než posilování vlastní státní suverenity. Tyto strany budou v nadcházejících dnech stále silněji brnkat na národní strunu, na kterou však minutu po případném zvolení zapomenou.

Pokud na tuto hru náš volič přistoupí, může dojít k poznání, ke kterému došli voliči v Litoměřicích. Tím poznáním je, že byli obelháni. Litoměřičané zaplatí za svou naivitu možnou ztrátou své nemocnice.

Stejně naivní volba v evropských volbách nás postupně připraví        o naší osobní svobodu a naši zemi časem i o ta poslední zrnka suverenity.

Rozdíl je jen v tom, že zatímco Litoměřičané budou moci jezdit se skřípěním zubů za ošetřením třeba do Ústí nad Labem, občan České republiky bude hledat ztracenou svobodu a vyvrácené kořeny velice těžko...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama