Mgr. Ivana Stráská

  • SOCDEM
  • Jihočeský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.05.2019 21:32:00

Hejtmanka Stráská sfoukla 80 svíček na pomyslném narozeninovém dortu zoo Hluboká

Hejtmanka Stráská sfoukla 80 svíček na pomyslném narozeninovém dortu zoo Hluboká

Osmdesát svíček na pomyslném dortu sfoukla hejtmanka Ivana Stráská u příležitosti oslav 80. výročí založení Jihočeské zoologické zahrady v Hluboké nad Vltavou. Datum svého vzniku – 1. května 1939, si zde připomněli uplynulou středu.

„Osmdesátka je zralý lidský věk a i tato zoologická zahrada je určitým způsobem zralá, když se podíváme, jak se profilovala během těch posledních let. Vidíme, jak se nám stále mění před očima a je čím dál krásnější. Chtěla bych proto zahradě a všem jejím zaměstnancům v čele s panem ředitelem popřát, aby ten trend, který si tu nastavili, udrželi a aby byla ta naše zoo čím dál hezčí. Zvířátkům pak přeji spokojený domov,“ uvedla Stráská.

Zakladatel Adolf ze Schwarzenbergu s chotí Hildou přijeli historickým vozem

Ředitel zoo Vladimír Pokorný připomněl, že zahrada byla otevřena před 80 lety, tedy 1. května 1939. A patří tudíž k nejstarším zoologickým zahradám v České republice.  „Zoo vznikla díky nápadu knížete Adolfa ze Schwarzenbergu, majitele panství Hluboká, a jeho choti Hildy. „Zejména během posledních 20 let dostala zoo úplně jiný rozměr, což oceňují hlavně naši návštěvníci. Jim mohu zároveň prozradit, že modernizace zahrady bude pokračovat i nadále, když plánujeme například nový noční pavilon,“ nastínil Pokorný.

Akce se zúčastnil i starosta Hluboké nad Vltavou Tomáš Jirsa. „Rád bych jménem města poděkoval paní hejtmance a Jihočeskému kraji za to, jak pěkně se o tuto zahradu, která se nachází na našem katastru, starají,“ uvedl Jirsa.

Součástí bohatého kulturního programu pak bylo například i retrospektivní setkání s Adolfem Schwarzenbergem a jeho chotí Hildou, jejichž představitelé sem dorazili historickým vozem Škoda.

Rozloha Jihočeské zoologické zahrady činí 4,5 hektaru a svůj domov zde má zhruba 300 druhů zvířat v celkovém počtu tři tisíce kusů. Ročně sem pravidelně zavítá kolem 250 tisíc návštěvníků.

Více informací ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama