JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2019 20:33:01

Proč Hnutí ANO nezajímá bezpečnost?

Proč Hnutí ANO nezajímá bezpečnost?

Minulý týden prokázali poslanci z Hnutí ANO, že jsou už vrcholnými politiky, kteří dokáží vyhandlovat v podstatě cokoli. Nyní to je EET na úkor bezpečnosti. Co to bude příště? Jedna kobliha je pro některé zřejmě i jednotka hrdosti.

V Jakém stavu jsou bezpečnostní sbory by vydalo na samostatný článek. Stejně tak kritika vlády a ministerstva vnitra, které nedělají absolutně vůbec nic. Tedy oni si myslí a říkají, že dělají, ale výsledek je nula. Náborový příplatek se míjí účinkem. Náboráři místo kontaktní kampaně na školách a různých společenských a kulturních akcích jen z tepla svých kanceláří tvoří na efekt úžasná, ale realitě denní služby velmi vzdálená náborová videa. I proto u Policie ČR chybí k letošnímu 1. květnu 2.771 policistů. A bude hůř. Podle mých informací mnoho kolegů, zejména těch sloužících 25 a více let, ale bohužel i těch, kteří ještě na výsluhový příspěvek nárok nemají a sloužící v nižších platových třídách, plánuje svůj odchod s koncem roku nebo v prvních měsících roku příštího. Všichni už mají dost soustavných slibů svých nadřízených a jejich neochoty cokoli řešit. Administrativní zátěž a požadavky na službu se stále zvyšují a svoji roli hraje i únava z těch desítek až stovek přesčasových hodin.

Do toho přišlo rozhodnutí Ústavního soudu, kterým se má v podstatě umožnit podnikaní nebo jinou výdělečnou činnost. Co to bude znamenat pro bezpečnostní sbory ukáže až čas. Já k tomu však svoje výhrady mám a obávám se, aby to nebyl další pomyslný hřebíček do bezpečnostní rakve. V rámci projednávání novely zákona byly načteny i další pozměňovací návrhy. K nim byla poslancům z garančního výboru pro bezpečnost předložena odborná stanoviska ministerstva financí a organizace sdružující bývalé příslušníky. Výbor pro bezpečnost o jednotlivých návrzích hlasoval a přijal stanoviska a hlasovací proceduru. Ovšem už za týden bylo vše jinak a většina poslanců z Hnutí ANO velmi rychle a ochotně zapomněla, jak hlasovali o týden dříve a neváhali dokonce ani podrazit vlastní ministryni financí. A co stálo za tím názorovým obratem? Údajné ultimátum koaličního partnera z ČSSD, že pokud neprojdou návrhy poslance a ministra vnitra Hamáčka, nebude podpora pro EET, které se mělo hlasovat následně. Poslanci Hnutí ANO, až na jednu čestnou výjimku, tak bez mrknutí oka zradili bezpečnost a dokázali plivnou do obličeje nejen příslušníkům, ale i sami sobě. Co si o takových lidech myslet nechám na každém z Vás. U mě mají tito poslanci hodnotu jedné koblihy.

Znovu se mi potvrzuje správnost mého rozhodnutí, kdy jsem právě pro nesmysly v programovém prohlášení v  oblasti bezpečnosti odmítl vyslovit důvěru této koaliční vládě. Já bezpečnost za koblihu, ani nic jiného, handlovat nikdy nebudu.  

   


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama