Ing. Veronika Vrecionová

  • ODS
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.05.2019 15:38:00

Za zákaz dvojí kvality potravin měla vláda bojovat v Radě EU, kde selhala

Za zákaz dvojí kvality potravin měla vláda bojovat v Radě EU, kde selhala

Reakce místopředsedkyně zemědělského výboru Veroniky Vrecionové na tiskovou konferenci předsedy ČSSD Jana Hamáčka a ministra zemědělství Miroslava Tomana k dvojí kvalitě potravin.

„Předvolební výstupy premiéra Babiše i ČSSD, ve kterých se pohoršují nad dvojí kvalitou potravin, považuji za záměrné matení veřejnosti. Byla to právě vláda ANO, ČSSD a KSČM, která na Radě EU nedokázala prosadit zákaz dvojí kvality potravin. Kompromisní europarlamentní návrh tento neúspěch alespoň částečně napravil, ale výsledná podoba směrnice problém prodeje dvojí kvality potravin nevyřeší. Řešením není ani pokuta 50 mil. Kč, kterou navrhuje ministerstvo zemědělství. Česká republika musí začít podporovat malé a střední zemědělce a lokální výrobce potravin a omezit dotace pro velké zemědělské podniky. Pouze tento krok povede k tomu, že se v českých obchodech budou prodávat kvalitní a cenově dostupné potraviny. Tento krok však premiér a ministr zemědělství odmítají, protože podporu velkých agropodniků mají v genech. O kvalitě potravin mohou mluvit, jak chtějí, ale za současný stav jsou odpovědní právě oni dva,“ uvedla Veronika Vrecionová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama