Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2019 8:36:00

Bavíme se pořád o penězích, něco veledůležitého ale zapadlo

Bavíme se pořád o penězích, něco veledůležitého ale zapadlo

Komentář na facebookovém profilu k návrhu na zvýšení počtu hodin v jeslích

 My se pořád bavíme o penězích a něco VELEdůležitého tady zapadlo. Navýšení rodičovského příspěvku totiž zdaleka není jediné vylepšení pro rodiče, se kterým ČSSD přišla. S vyšším rodičákem jsme na vládě protlačili i DVOJNÁSOBNÝ počet hodin, na který mohou rodiče dávat děti do dvou let do dětské skupiny, mikrojeslí či jeslí! A na jejich rozšíření pracujeme, chtěla bych, aby rostly jako houby po dešti.

Teď je to takhle: Maminky a tatínkové musejí úzkostlivě počítat hodiny, aby je nepřečerpali, a neztratili tak nárok na peníze. Pokud ale novela projde sněmovnou, a já věřím, že poslanci nás podpoří, rodiče si k 1. 1. 2020 odpočinou od zdivočelého nonstop koloběhu práce-partner-dítě, a ve větší pohodě budou moct slaďovat zabezpečení rodiny a čas strávený s ní. Ti, kteří se chtějí vrátit do práce alespoň na poloviční úvazek, budou mít tu možnost.

Je to obrovský úspěch

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama