Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2019 6:28:00

Pozice poslanců hnutí ANO je pro mne zcela nepochopitelná

Pozice poslanců hnutí ANO je pro mne zcela nepochopitelná

Komentář na facebookovém profilu k zamítnutí návrhu na projednání výzvy k přesunu ambasády v Izraeli do Jeruzaléma

 Poslanecká sněmovna zamítla můj návrh na projednání usnesení, vyzývajícího k přesunu ambasád zemí V4 v Izraeli do Jeruzaléma. Poslanecký klub ODS na svém jednání tuto výzvu jednomyslně podpořil, neboť jsme přesvědčeni, že tento krok by byl v době, kdy Izrael zpochybňují nejen jeho otevření nepřátelé a kdy ve světě sílí antisemitistické tendence, zcela zřetelným signálem, že stojíme pevně za tímto naším spojencem.

Pozice kolegů poslanců zejména z klubu hnutí ANO, z nichž mnozí jsou členy meziparlamentní skupiny přátel Izraele, je pro mne zcela nepochopitelná a pokrytecká. Je naší, nejen morální, povinností podporovat země, jako je Izrael, v jejich úsilí o udržení svébytnosti a územní celistvosti. Máme k tomu své nezpochybnitelné historické, hodnotové a kulturní důvody. Politika ODS byla, je a bude v této otázce nadále konzistentní!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama