Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.07.2019 8:38:00

Rodiče už nebudou běhat jako Forrest Gump

Rodiče už nebudou běhat jako Forrest Gump

Komentář na facebookovém profilu k zjednodušení vyřizování žádostí o příspěvky pro rodiny s dětmi

 Moc dobře si vzpomínám, kolik papírování a běhání jsme se synem museli absolvovat při vyřizování rodičáku. Nejdřív doložit příjmy kvůli mateřské, záhy ta samá lejstra kvůli rodičovskému příspěvku. Všechno osobně, s frontami, přetaženým dítětem i úřednicemi. Ještě hororovější historky zažil můj muž, když jsme se v péči o syna střídali...

Po těchto zkušenostech jsem začala usilovat o změnu. Bojovala jsem o ni od roku 2015 jako ředitelka Odboru rodinné politiky na MPSV, ale podařilo se mi to až jako ministryni. A je to pro mě malé osobní vítězství v politice. Od 1. 7. 2019 už rodiče nebudou běhat jako Forrest Gump mezi ČSSZ a ÚP, úřady si to prostě mezi sebou pořeší samy digitální cestou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama