PaedDr. Alena Gajdůšková

Vždy na Vaší straně!
  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.07.2019 15:43:00

Zaměstnání pro zdravotně postižené není jen způsob obživy

Zaměstnání pro zdravotně postižené není jen způsob obživy

Na program 33. schůze Poslanecké sněmovny byl na návrh poslankyně ČSSD Aleny Gajdůškové zařazen poslanecký návrh novely zákona o zaměstnanosti. „Touto iniciativou naplňujeme dohodu tripartity o dorovnání důsledku zvýšení minimální mzdy u zaměstnáván

Příspěvek navrhujeme navýšit o 800 Kč na jednoho zaměstnance. Celkový odhadovaný náklad je ročně přibližně 300 milionů korun. „Část těchto nákladů se do veřejných financí vrátí v podobě odvodů na sociálního a zdravotního pojištění a zároveň a tím, že tito lidí, zároveň jsou zaměstnaní, tak nebudou pobírat příspěvek v nezaměstnanosti,“ upozornila Gajdůšková.

Zaměstnávání lidí se zdravotním postižením je pro ně samotné velmi důležité jak řekla i ing. Iveta Pešková, ředitelka organizace Prosaz: „Pro nás nejde jen o způsob obživy ale také o možnost začlenit se do společnosti. Práce nás nutí naučit se spoustu věcí, které bychom se jinak ani nenaučili.“

„Jako hlavní předkladatelka jsem ráda, že se ukázalo při hlasování o tomto návrhu, že má širokou podporu ve sněmovně. A děkuji za ni. Pokusíme se, aby projednání zákona bylo co nejrychlejší. Budu navrhovat zkrácení lhůt jeho projednávání,“ řekla na konci tiskové konference Gajdůšková.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama