Miroslava Němcová

  • ODS
  • Praha 1
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.07.2019 20:03:00

Naprosto zavádějící informace místopředsedy Okamury

Naprosto zavádějící informace místopředsedy Okamury

Projev na 33. schůzi Poslanecké sněmovny 11. července 2019 k Výroční zprávě o činnosti České televize v roce 2016 /sněmovní tisk 113/

Děkuji za slovo. Ve vymezeném čase budu reagovat pouze na dvě věci, které se mi v projevu pana místopředsedy Okamury zdály obzvlášť nefér.

Pokud jde o platy zaměstnanců České televize. Plat generálního ředitele České televize je veřejnou informací, stejně tak rozhoduje Rada České televize o výši ročního bonusu generálního ředitele. Česká televize musí ve věci zveřejňování platů všech ostatních svých zaměstnanců dbát principu zákona o ochraně osobních údajů. Veřejný zájem je v této věci v konfliktu se zájmem soukromým a obecně lze konstatovat, vyžádala jsem si tuto informaci, že platy moderátorů hlavních publicistických a zpravodajských pořadů v České televizi jsou výrazně nižší než platy v komerčních televizích a pohybují se kolem dvojnásobku průměrné mzdy České televize.

Pokud jde o sport, mám tu čest oznámit, že sportovní práva jsou problémem všech lokálních vysílatelů, jejich ceny celosvětově stoupají. Přesto Česká televize nabízí tyto přenosy za nejnižší poplatek v Evropě a má již zajištěná dnes např. vysílací práva na olympijské hry Tokio 2020, zápasy české fotbalové reprezentace, mistrovství světa ve fotbale 2022, Euro 2020, finále ligy mistrů, superfinále UEFA, mistrovství světa v hokeji do roku 2023, vybrané zápasy nejvyšší tuzemské fotbalové a naprostou většinu hokejové ligy, mistrovství světa i mistrovství Evropy v atletice do roku 2023, světový pohár i mistrovství světa v biatlonu apod. Myslím, že tohle by tady mělo zaznít. K dalšímu příspěvku se přihlásím až v řádném čase, toto byly pouze faktické poznámky na naprosto zavádějící informace, které zde přednesl místopředseda Sněmovny Tomio Okamura.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama