Ing. Veronika Vrecionová

  • ODS
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2019 20:18:00

Pod záminkou "omezování vlivu extrémních stran" odebírá koalice jiným pozice

Pod záminkou "omezování vlivu extrémních stran" odebírá koalice jiným pozice

Komentář na facebookovém profilu k prvnímu jednání zemědělského výboru Evropského parlamentu

 Mám za sebou první jednání zemědělského výboru, ve kterém jsem členem. Jako náhradník budu ve výboru pro regionální rozvoj, což se bude tématicky asi dost prolínat.

Dneska všechny výbory volily své předsednictvo. 30 minut časový slot, který výbor to nestihl, musel přerušit a uvolnit místnost dalšímu výboru.

Kdo doteď prosazoval "snižování demokratického deficitu" EU posílením role Evropského parlamentu, měl by si průběh jednání dnešních výborů pustit. Pod záminkou "boje za právní stát" a "omezování vlivu extrémních stran" odebírá koalice lidovců (TOP09 a KDU), socialistů, liberálů (ANO) a zelených (Piráti) některým stranám pozice, které by jim dle poměrného systému měly případnou. A to například vládnoucím stranám v Polsku, Maďarsku, Itálii, nebo opozičním ve Francii. Pravým důvodem je ale snaha tato křesla získat pro sebe.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama