Mgr. Tomáš Chalupa

Praha 6; volby do PS: č. 9
  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2011 10:38:00

Prostějov. Nový sběrný dvůr přispěl k omezení černých skládek

Prostějov. Nový sběrný dvůr přispěl k omezení černých skládek

Prostějov se už nemusí potýkat s komplikacemi při sběru odpadu. Problémy města vyřešil nový sběrný dvůr, na který přispěl Operační fond Životní prostředí dotací ve výši 11 324 301 korun.

„V minulosti byl v Prostějově pouze jeden sběrný dvůr v ulici U svaté Anny, který ale kapacitně nezvládal přijímat a zpracovávat odpad od obyvatel téměř padesátitisícového města. Díky novému sběrnému dvoru je teď možné přispět k omezení černých skládek a "domácího" spalování odpadů. Taky je zároveň efektivněji dodržován princip separace jednotlivých složek odpadu,“ říká ministr Tomáš Chalupa.

Nový sběrný dvůr slouží pro spádovou oblast města s 35 tisíci obyvateli Prostějova. Jeho kapacita je projektována na 4 491,3 tun odpadu ročně, ze kterých je 1 983,4 t dál využito. Ve městě je tak zajištěn funkční systém sběru komunálního odpadu daný také lokalizací obou sběrných dvorů. Realizací projektu se tak podařilo zlepšit životní prostředí a ochranu zdraví obyvatel.

V rámci výjezdu do Olomouckého kraje se ministr Tomáš Chalupa setkal i se starosty, primátory a zástupcem hejtmana. Debatovali o programu Zelená úsporám i o dalších otázkách týkajících se životního prostředí.

Michaela Jendeková, tiskové oddělení MŽP
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama