Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.08.2019 21:33:00

Ať ANO prokáže, že mu záleží na další existenci koalice

Ať ANO prokáže, že mu záleží na další existenci koalice

Komentář na facebookovém profilu k prezidentově odmítnutí jmenovat Michala Šmardu ministrem kultury

 Právě teď by se měla ČSSD v Poslanecké sněmovně připojit k podpoře ústavní žaloby podané Senátem. S tím samým požadavkem by se měla soc. dem. obrátit i na svého koaličního partnera. Ať hnutí ANO prokáže, že mu skutečně záleží na další existenci vládní koalice a že se proto připojuje k požadavku, aby Ústavní soud posoudil jednání prezidenta, a to i ve světle prezidentovy neochoty jmenovat řádně navrženého kandidáta ČSSD ministrem kultury.

Podle mého názoru se hlava státu dlouhodobě pokouší překlopit systém parlamentní demokracie v naší zemi v systém prezidentský. Je na poslancích všech politických stran, zda tomu chtějí jen přihlížet, anebo budou konat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama