Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2019 13:08:07

Královéhradecký kraj jde příkladem v oblasti sociálních služeb

Královéhradecký kraj jde příkladem v oblasti sociálních služeb

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová navštívila ve čtvrtek 12. září Královéhradecký kraj.

Během návštěvy ji hejtman Jiří Štěpán s náměstkem Vladimírem Dernerem seznámili s krajským plánem rozvoje sociálních služeb a potřebou státu na jejich spolufinancování. Ministryně navštívila také Centrum PROINTEPO a největší krajské sociální zařízení Domov U Biřičky v Hradci Králové.

„Paní ministryni jsme představili krajskou koncepci střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb včetně plánované investiční výstavby Domova U Biřičky, který v nejbližší době projde rekonstrukcí za více jak 700 milionů korun. Chtěli jsme také ukázat novou formu spolupráce, kdy investorem není pouze kraj, ale i města. Je pro nás důležité, abychom si řekli, jaké jsou trendy v sociálních službách a jakým směrem se služby vyvíjí,“ okomentoval účel návštěvy ministryně hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

V průběhu následujících dvou letech plánuje Královéhradecký kraj investovat téměř 1,6 miliardy korun do sociálních služeb a zahájit tak 29 investičních projektů. U plánovaných akcí řeší kraj momentálně jejich financování. Zdrojem mohou být dotace z evropských fondů a finance ze státního, krajského, ale i obecních rozpočtů.

Náměstek hejtmana Vladimír Derner odpovědný za oblast sociálních věcí popsal, jak je financování projektů obtížné. „Velice si cením toho, že paní ministryně přijela a chce poznat reálnou situaci u nás v kraji. Pro nás je zásadní klíčová otázka dalšího rozvoje sociálních služeb, zejména zajištění potřebných služeb pro stárnoucí populaci seniorů. V Královéhradeckém kraji potřebujeme investovat značné prostředky do infrastruktury, především do domovů pro seniory a to kraj nemůže z vlastních prostředků zvládnout. Vidím jednoznačně potřebu roli státu, aby se finančně spolupodílel na krajských záměrech.“

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová kraj chválí. „Královéhradecký kraj jde příkladem v oblasti sociálních služeb, poskytuje vysokou úroveň jejich kvalit. Kraj pracuje například efektivně v počtu kofinancování dotací od státu i v čekacích lhůtách, které jsou v porovnání se zbytkem republiky výborné. A dále mám radost, že Univerzita Hradec Králové má tak vysoký podíl na vzdělávání sociálních pracovníků, protože je potřebujeme.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama