Bc. Roman Hanák

  • SOCDEM
  • Kobeřice u Brna
  • starosta obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.11.2019 20:20:00

Kraj v žádném případě nebrání uznávání režijních výhod zaměstnanců Českých drah

Kraj v žádném případě nebrání uznávání režijních výhod zaměstnanců Českých drah

Jihomoravský kraj je připraven uznávat tarif TR10 i režijní výhody zaměstnanců Českých drah ve všech vlacích IDS JMK i od ledna 2020.

Jihomoravský kraj (JMK) na jednání s Českými drahami (ČD) minulý týden (stejně jako na všech předešlých) navrhl uznání tarifu TR10 (včetně IN karet) ve všech relacích včetně vnitrokrajských, a to za předpokladu, že České dráhy budou garantovat výši skutečně vybraných tržeb za TR10 v roce 2019 ze strany Českých drah. Českým drahám je naopak připraven zaručit, že nebude snižovat cenovou úroveň tarifu IDS JMK.

Na stejném jednání Jihomoravský kraj dále deklaroval, že souhlasí též s uznáváním všech režijních jízdenek ČD (zaměstnanci SŽDC, Drážního úřadu, Ministerstva dopravy atd.) ve všech vlacích objednávaných Jihomoravským krajem za předpokladu, že ČD uhradí JMK 1500 Kč za každou jednu vydanou řežijní jízdenku těm zaměstnancům a jejich rodinným příslušníkům, kteří se přímo nepodílí na zajištění regionální železniční dopravy v Jihomoravském kraji. Pro ty zaměstnance Českých drah, kteří se na zajištění regionální železniční dopravy přímo podílí, Jihomoravský kraj zavádí od 1. 1. 2020 zvýhodněné zaměstnanecké jízdné v cenách 480 Kč pro zaměstnance a 990 Kč pro rodinné příslušníky. Je na rozhodnutí Českých drah, jestli tyto navrhované částky uhradí z vlastního rozpočtu nebo je (či jejich část) přenesou na zaměstnance (držitele režijních jízdenek), případně jiné subjekty (Správu železniční dopravní cesty, Drážní úřad, Ministerstvo dopravy).

K těmto tématům Jihomoravský kraj ke dnešnímu dni nemá výsledné stanovisko Českých drah.

„I v návaznosti na dnešní usnesení mimořádného jednání Odborového sdružení železničářů považuji za nutné upozornit, že Jihomoravský kraj v žádném případě nebrání uznávání režijních výhod zaměstnanců Českých drah ve vlacích objednávaných Jihomoravským krajem. Jihomoravský kraj jedná na základě řádně podepsaných smluv se svým partnerem, Českými drahami, a odborová sdružení by se v tomto případě měla také obracet na České dráhy, protože rozhodnutí je v tuto chvíli na jejich straně,“ uvedl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama