Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2019 14:09:00

Sociální demokraté plivli do tváře všem rodičům

Sociální demokraté plivli do tváře všem rodičům

Lidovci na tiskové konferenci ostře vystoupili proti jednání ministryně práce a sociálních věcí Janě Maláčové, která na půdě Poslanecké sněmovny svým dlouhým vystoupením zablokovala schválení navýšení rodičovského příspěvku.

 Vládní strany chtěly tímto manévrem vrátit opozici její obstrukce při projednávání daňového balíčku, který chce vláda co nejdříve schválit. „Přístup ČSSD je neuvěřitelný, ministryně sice podporuje rodiny, ale nakonec se zachová takovýmto nesmyslným způsobem,“ zdůraznil šéf lidovců Marek Výborný, který navíc upozornil, že strana KDU-ČSL by takovým způsobem rodiče s dětmi nikdy nezradila.

KDU-ČSL považuje takovou situaci za nepřijatelnou, proto sbírá podpisy pro iniciování mimořádné schůze. Lidovci chtějí schválit rodičovský příspěvek co nejdříve, těmito politickými úskoky totiž trpí především rodiny s dětmi. „Jsme svědky toho jak ČSSD spolu s ANO a KSČM zradila mladé rodiny a prodala je za daňový balíček, který upřednostňuje před rodinami,“ okomentoval předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Jan Bartošek.

„Jsme připraveni rodičovský příspěvek podpořit i na půdě Senátu, i přes naše výhrady zákon nevracet do Sněmovny, tak aby rodiče od 1. ledna 2020 skutečně na zvýšenou rodičovskou dosáhli,“ dodal Bartošek.

Lidovci jsou spolu s ODS, TOP 09 a STAN připraveni se obrátit na Ústavní soud, a to z důvodu porušení jednacího řádu. Opozice tak reaguje na schválené usnesení, které navrhl šéf klubu poslanců hnutí ANO Jaroslav Faltýnek, hlasovat o vládním daňovém balíčku příští týden ve středu od 10 hodin, tedy i v případě, že nebude ukončená diskuze.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama