Ing. Zbyněk Linhart

  • BPP
  • Děčín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2019 20:57:00

Překládání pacientů ze Šluknovského výběžku

Překládání pacientů ze Šluknovského výběžku

Otevřený dopis ministru zdravotnictví Vojtěchovi: Překládání pacientů ze Šluknovského výběžku.

Vážený pane ministře, už v minulosti jsem na problém překládání velkého množství pacientů Šluknovského výběžku na benzínové pumpě ve Chřibské upozorňoval. Činím tak opakovaně, Ústecký kraj přes prvotní přísliby odmítá problém řešit.

Překládání se děje běžně, i několikrát za den (obzvláště v době, kdy nemocnice v Rumburku je v omezeném provozu či má uzavřené nějaké oddělení). Opakovaně jsem byl toho svědkem, někdy byly na místě i čtyři sanitní vozy.

Na přiložené fotografii se např. pacient musel nějak „přehoupnout“ na lůžko druhé sanitky, v tričku, teplota kolem nuly, lehké sněžení. Kdyby to bylo občasné, pochopili bychom to, ale je to zcela běžné.

A odpovědní předstírají, že je vše v pořádku. Myslím, že není.

Mohli bychom dostat názor Ministerstva zdravotnictví na tuto situaci? A co s tím? Toto není na úrovni zdravotní péče vyspělé Evropy…

Zbyněk Linhart, senátor za Děčínsko

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama