Mgr. Ing. Jiří Hořánek

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.11.2019 12:21:50

ANO v Písku bilancuje

ANO v Písku bilancuje

Od komunálních voleb uplynul již rok a to je vhodný čas ohlédnout se a zhodnotit plnění volebních programů. Dnes se ptáme na toto téma předsedy Oblastní organizace ANO v Písku Jiřího Hořánka.

 

V minulém volebním období bylo ANO v Písku v koalici, nyní jste v opozici. Jak vnímáte rozdíly obou rolí?

Jako součást koalice jsme v předchozích letech nepraktikovali taktiku negace všech návrhů jen pro to, že je podával někdo z opozice. Nyní se chováme stejně a pokud přichází současná koalice s něčím, co považujeme za správné, tak to prostě podpoříme. Myslím, že jsme zodpovědná opozice. Jde nám o to dělat správné věci správně a ne někomu okopávat kotníky jen pro to, že je z jiné strany.

Jak se vám daří plnit volební program?

Náš volební program byl poměrně stručný a srozumitelný. Navrhli jsme realizovat participativní rozpočet, máme zastoupení v pracovní skupině pro jeho realizaci v Písku a aktivně pracujeme na jeho zavedení v praxi. Různá chytrá a složitá technická řešení mohou obohatit náš život a posunout nás dál. Ale nesmíme při tom zapomínat na zdravý rozum. Podpořili jsme proto vznik výboru zastupitelstva města, který řeší informační technologie a SMART. Hlasovali jsme proti výstavbě předraženého plaveckého bazénu. Prostřednictvím zástupce v dopravní komisi i pracovní skupině pro využití kasáren se snažíme hledat dopravní řešení, která budou smysluplná. Záměr výstavby parkovacích domů veřejně propagujeme. Jsme aktivní v práci kontrolního výboru a snažíme se, aby prováděné kontroly vedly k větší transparentnosti. Podpořili jsme zavedení videozáznamu z jednání zastupitelstva města.

A co se vám zatím nepodařilo?

Bohužel z opozičních lavic se některé věci prosazují hůře. Jde například o zkvalitňování péče o veřejnou zeleň, rozšiřování městského kamerového dohlížecího systému nebo podpora péče o seniory.

Na co se chcete zaměřit v nejbližším období?

Jednoznačně je to propagace participativního rozpočtu. Jsem rád, že po počátečním vlažném přístupu se práce na jeho realizaci rozjely naplno. Je to jedno z témat, které by se nemělo zpolitizovat a kde by se občané mohli aktivně zapojit do správy věcí veřejných.

Závěrem – co byste popřál občanům města?

Aby se dokázali povznést nad drobné problémy a obtíže, aby měli v sobě více nadhledu, pokory a porozumění pro druhé. Prostě aby si užívali života a snažili se, aby i v Písku bylo líp!

Děkuji Vám za rozhovor.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama