Ing. Zbyněk Linhart

  • BPP
  • Děčín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.12.2019 14:15:26

Zvyšování daní není pro blaho občanů, ale na rozdávání dalších dárečků

Zvyšování daní není pro blaho občanů, ale na rozdávání dalších dárečků

Senátoři budou na dnešní schůzi projednávat tzv. daňový balíček, který již minulý měsíc prošel Poslaneckou sněmovnou. Senátoři z klubu STAN však jeho přijetí odmítají.

Vláda podle nich postupuje nekoncepčně, opakovaně nezodpovědně, a ke zdanění hazardu přistoupila, protože jí docházejí finanční zdroje. Zároveň hrozí, že se část her přesune do ilegality.

„Se stejnou úrovní zdanění hazardu zásadně nesouhlasím. V rámci hazardních her bychom měli umět zhodnotit, zda se jedná o aktivitu, která může prokazatelně vést k závislosti a přináší další společenské problémy nebo se jedná o únosnou aktivitu, jakou jsou např. loterie. Zvýšení jejich zdanění považuji za nepřiměřené i proto, že jejich společenská nebezpečnost je mizivá. Navrhované plošné zvýšení prostě není a nemůže být příspěvkem v boji proti hazardu a závislostem. Je to účelové a pragmatické opatření vlády, která hledá zdroje příjmu,“ říká senátor Starostů a nezávislých Jiří Růžička.

„Z Vládního daňového balíčku je opět zřejmé, že jde především o další příjmy do státního rozpočtu na další rozdávání předvolebních dárečků. A ty příjmy se vezmou od lidí, ať už ve formě zvýšených daní či poplatků, nebo od firem např. zdaněním rezerv pojišťoven. Je to vidět na zvyšování daní na tabák, která by měla být vyšší než v okolních zemích, daní loterií – ze sázení, paradoxně z toho nejrozšířenějšího a nejméně škodlivého. A stoprocentní zvýšení poplatků za úkony u Katastrálního úřadu, které nakonec podle státního rozpočtu na příští rok stejně skončí jinde - čili doložitelná lež o potřebě financí pro Katastrální úřad. Budeme proto navrhovat některé úpravy, které napraví alespoň ty nejkřiklavější změny,“ dodává senátor Zbyněk Linhart (STAN).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama