František Kopřiva

Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.12.2019 10:02:00

Podpisové místo pro Maraton psaní dopisů ve sněmovně

Podpisové místo pro Maraton psaní dopisů ve sněmovně

Pirátský poslanec František Kopřiva uspořádal ve Sněmovně Maraton psaní dopisů. Jde o každoroční akci organizace Amnesty International, zaměřenou na pomoc lidem perzekuovaným za své aktivity v rámci boje za dodržování lidských práv.

 Vznik podpisového místa v Poslanecké sněmovně Kopřiva inicioval, aby umožnil poslancům připojit své podpisy, a ze své pozice tak podpořili mezinárodní tlak. Po celé republice pořádají Piráti v následujících týdnech celkem sedm dopisních maratonů. Dohromady se po České republice vztyčí více než 700 takovýchto podpisových míst.

„Maraton, stejně jako další aktivity Amnesty International, jsem podporoval dávno před svým zvolením. Jsem přesvědčen, že je správné postavit se za lidi, kteří jsou pronásledování za obranu práv a hodnot, na kterých stojí i Ústava České republiky. Zřízení podpisového místa v Poslanecké sněmovně vnímám také jako politickou podporu občanské společnosti, která je při obraně základních lidských práv klíčová. Cílem celé akce je vytvořit mezinárodní tlak na příslušné autority, čemuž jistě z pozice poslanců můžeme významně pomoci,” zdůvodňuje svou podporu poslanec František Kopřiva.

Podpisové místo je poslancům v Poslanecké sněmovně (místnost A55) k dispozici dnes od 9:00 do 15:00. Na místě bude možnost podepsat dopisy, přispět na dopisní materiály pro celostátní kampaň a dozvědět se více o jednotlivých případech. Akci zaštítili poslanci z pěti parlamentních stran - František Kopřiva (Piráti), Ondřej Veselý (ČSSD), Jan Čižinský (KDU-ČSL), Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a Vít Rakušan (STAN).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama