doc. Dr. Ing. Lucie Kozlová, Ph.D.

  • BPP
  • Jihočeský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2021 20:35:00

Tábor, Dačice a Pištín postupují do celostátního finále soutěže Zlatý erb

Tábor, Dačice a Pištín postupují do celostátního finále soutěže Zlatý erb

Jejich webové stránky byly v Jihočeském kraji nejlepší

23. ročník soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst má za sebou své jihočeské kolo.

Mezi městy obhájil prvenství Tábor, za obce zvítězil Pištín a nejlepší jihočeskou elektronickou službu mají na svém webu Dačice. „Doba je velmi rychlá. Rychle se šíří infekce, rychlé a neočekávatelné jsou rozmary počasí, rychle přichází nová nařízení. Obce a města musí tedy velmi pružně reagovat a webové stránky jsou mnohdy jedinou cestou k informacím. Gratuluji vítězům a přeji jim hodně štěstí v celostátním kole,“ řekla náměstkyně jihočeského hejtmana pro IT a e-government Lucie Kozlová.

Smysl soutěže Zlatý erb spočívá především v motivaci k dosažení co nejlepšího výsledku, ale webmasterům a provozovatelům poskytuje často nový pohled na podobu a úlohu webových stránek i užitečné informace a hodnocení pro další zlepšování. „V soutěži Zlatý erb nejde o diplom či cenu. Jde o bezplatný audit webových stránek, o pohled zvenčí, zda web splňuje platné legislativní požadavky a je uživatelsky vstřícný pro občany. Starostové jihočeských obcí a jejich webmasteři evidentně chápou důležitost svých webových prezentací. Svědčí o tom i fakt, že náš kraj měl nejvíc přihlášených z celé České republiky,“ dodala Kozlová a popřála vítězům jednotlivých kategorií mnoho štěstí v celostátním kole, které se koná 20. 9. 2021 na konferenci ISSS v Hradci Králové.

„Webové stránky obcí a měst musí být dobře přístupné i pro osoby se zdravotním postižením. Musím poslat velkou pochvalu do Tábora, protože v tomto kritériu jsou jejich stránky hodnoceny i celostátní porotou velmi kladně a mohou být příkladem pro další obce i města,“ uzavřela náměstkyně, která má zároveň na starosti i sociální problematiku.

Výsledky jihočeského kola soutěže Zlatý erb 2021

Kategorie Smart City a nejlepší elektronická služba Jihočeského kraje:
3. MÍSTO: Jindřichův Hradec: Objednávkový systém MěÚ Jindřichův Hradec
2. MÍSTO: Pištín: Podklady pro zastupitele
1. MÍSTO: Dačice: Poznej Dačice

Kategorie Nejlepší webové stránky obce Jihočeského kraje:
3. MÍSTO: Včelná ZDE
2. MÍSTO: Kostelní Radouň ZDE
1. MÍSTO: Pištín ZDE

Kategorie Nejlepší webové stránky města Jihočeského kraje:
3. MÍSTO: Písek ZDE
2. MÍSTO: Český Krumlov ZDE
1. MÍSTO: Tábor ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama