doc. Ing. arch. Petr Hlaváček

  • STAN
  • Hlavní město Praha
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2019 4:33:00

Studentům se líbila nedávno realizovaná muzejní oáza

Studentům se líbila nedávno realizovaná muzejní oáza

Náměstek primátora hl. m. Prahy pro územní rozvoj a plánování Petr Hlaváček v pondělí 17. června zasedal v komisi soutěže pařížské školy architektury ESA - Ecole Spéciale d’Architecture.

 Hodnotil bakalářské práce studentů této prestižní soutěže mladých talentů. Hodnotící komise byla složena ze zástupců několika zemí. Tématem prací bylo naše hlavní město – konkrétně pražská magistrála a její proměna v městskou třídu. Studenti třetího ročníku pařížské školy architektury pod vedením Yvette Vašourkové a místních pedagogů se zaměřili na urbanistické řešení okolí magistrály. Testovali potenciál dnes ne ideálně fungujícího prostoru kolem magistrály jako je například Těšnov, Florenc, Vrchlického sady a území za Národním muzeem a výsledkem je několik variant návrhů řešení.

„Spousta nadějných vizí, možná neznalost našich technických a dopravních souvislostí, ale s upřímnou snahou vytvořit lepší město. Těším se na krátkou výstavu, kterou s touto školo zorganizujeme. Jistě z toho bude i příspěvek o kultivované urbanizaci magistrály na konferenci, kterou na toto téma chystáme na podzim," shrnuje svoji účast v hodnotící komisi první náměstek primátora Petr Hlaváček. Dodal, že se studentům líbila Institutem plánování a rozvoje hl. m. Prahy navržená a díky koordinaci s městskými částmi nedávno realizovaná muzejní oáza.

Projekty, zaměřené na úpravy magistrály a jejího okolí, budou představeny na podzim v Praze.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama