doc. Ing. arch. Petr Hlaváček

  • STAN
  • Hlavní město Praha
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2019 19:43:00

Vítězné náměstí se má stát reprezentativním místem Prahy

Vítězné náměstí se má stát reprezentativním místem Prahy

IPR zpracuje Koncepční studii Vítězného náměstí

Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR) zpracuje Koncepční studii Vítězného náměstí v Praze 6. Ta bude vycházet z anonymně odevzdané studie vzešlé ze soutěže o návrh Celkového řešení Vítězného náměstí. Cena za zpracování studie byla stanovena na 6 945 000 Kč bez DPH. Náklady na celkové řešení Vítězného náměstí se v tuto chvíli odhadují na 500 milionů korun bez DPH. Na dnešním zasedání o tom rozhodla Rada hl. m. Prahy.

„Vítězné náměstí se má stát reprezentativním místem Prahy, které bude dobře sloužit všem obyvatelům metropole. Od koncepční studie očekáváme nejen dopravní řešení, ale především posílení všech základních funkcí náměstí – pobytové, společenské či reprezentativní funkce. Počítáme například s pěší zónou směrem na hlavní osu kampusu vysokých škol, s oblíbenými vodními prvky, novými uměleckými díly a snížením hlukové zátěže v okolí,“ uvedl náměstek pražského primátora Petr Hlaváček.

Hlavním účelem koncepční studie je zpracování nejvhodnějšího řešení Vítězného náměstí tak, aby byl dopředu zajištěn konsenzus všech důležitých subjektů v území. Tento stupeň projektové dokumentace řeší velké množství detailů nad rámec běžně zpracovávané fáze projektové dokumentace studie.

Koncepční studie bude řešit například předběžné projednání koncepční studie s více než 60 subjekty a zapracování vyhodnocení připomínek; zpracování zadání pro Vyhodnocení vlivů na udržitelný rozvoj území  a návrh změny Územního plánu hl. m. Prahy Z 3167/12; zpracování světelně-technické studie; specifikaci světelné signalizace; návrh způsobu hospodaření s dešťovou vodou; zpracování části návrhu do podrobnosti dokumentace pro územní rozhodnutí nebo součinnost při zpracování mikrosimulace.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama