doc. JUDr. Ing. Karel Nedbálek, PhD., MBA

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2018 22:19:38

Co zajímá občany?

Co zajímá občany?

Výtah 23. otázek a názorů voličů (kurzivou, rozšířeno na 31) a odpovědí kandidáta č.1 JUDr. Ing. Karla Nedbálka,PhD.,MBA v doplňovacích volbách senátního obvodu 78 (Zlín). Některé otázky voliči sami vymazali.

1/. Já bych se evidentně zbytečným a zato přeplaceným povoláním neshazoval milý pane.

Už jsem se několikrát zmínil, že odměnu za práci senátora, která bude nad dvojnásobek průměru čistého platu v národním hospodářství, dám do nadace určenou na vzdělávání apod. Takže se v žádném případě neshazuji a na rozdíl od Vás některých, si myslím, že senát je velmi potřebná instituce, aby například nedošlo k trvalému uchopení moci jednotlivci, nebo ještě k dalšímu dělení republiky.

Odpor k činnosti Senátu může spočívat v tom, že duševní práce je málokdyočividně zřejmá na rozdíl od fyzické práce, ale i zde může byt problém, jak vysvětlím Vám rozdíl mezi duševní a fyzickou prací na příkladu. Když kopete kanál a za hodinu ho vykopete 10 m, tak vidíte 10 m vykopaného kanálu. Máte pocit, že perfektně pracujete a určitě vám náleží odměna za dobře vykonanou práci a očekáváte min. 150,-Kč na hodinu.
Jenom Vám zopakuji, že aby byla vyplacená uvedená odměna musíte dále odvést státu (zde budu zaokrouhlovat) 50 % to je 75,- Kč to máme 225,-Kč. Při 160 hodin, musí firma na vás vynaložit 36.000,- Kč.
Máme nad sebou jenom jednoho vedoucího a je vás 5, to je na jednoho 1/5, tedy 45,- Kč, to už máme celkem 270,- Kč. Dále máme nějaké režie, mobily, nářadí, musí Vás někdo na stavbu dovést, vy a váš šéf musí mít základnu, kanceláře, sociální zařízení a musí taky váš výkon zúčtovat a získat zakázku, na tyto části se dává standardně až 40 % (108,- Kč), takže jsme u částky 378,- Kč. No a všechno děláme pro zisk optimální je 15 % (cca 57,- Kč), a už jsme celkem to je asi 435,- Kč. Když se to vynásobí vašimi 160 hod., vyjde nám bez mála 69.600,-Kč. Aby vám mohla firma zaplatit, musí umět prodat vaši práci za minimálně 69.600,- Kč. Takže na vašich 36.000,- Kč fyzické práce musí být vynaloženo minimálně 33.600,- v podstatě duševní práce, takže je to poměr jedna ku jedné.
Vy máte pocit, že musíte dostat zaplaceno, ale co se stane, když je kanál špatně vykopaný, nebo je zahrnutý a na něm roste tráva? Žádnou práci smyslnou druhý nevidí a ptá se za co berete peníze?
Kdysi jsem zachránil majetek za 150.000,- Kč a musela se jenom naformulovat správná věta, nebo přesně – tři slova. Před tímto problémem si vylámalo několik lidí zuby a hrozila ztráta 150.000,- Kč. Navrhl jsem, že za 20 % to vyřeším, to je za 30.000,-Kč. Zainteresovaní souhlasili. Naformuloval jsem 3 slova a spor se vyhrál. Když mi měli vyplatit odměnu, zdráhali se, že to bylo tak jednoduché, že práce na tom byla jednu minutu, a to by zvládla i cvičená opice.
Když jsem to spočítal, přišel jsem na to až za dva měsíce včetně sobot a nedělí, a ani jsem moc nespal. Myslel jsem na to minimálně 12 hod. denně. Někdy se to nepodaří nikdy, můžete na tom pracovat roky.
Řeknu Vám jednu pravdu, čím víc máte vzdělání, takové práce se vám dělají snadněji.

2/ Jsou i lepší kandidáti

O tom nepochybuji, a ti se vesměs do Senátu nedostanou. Každý má jiné vlastnosti, které druhý nemá, takže vaše hodnocení je subjektivní, když dopředu víte, koho budete volit.

DSZ podporuje kandidáta Karla Nedbálka v senátních volbách

Demokratická strana zelených /DSZ/ se rozhodla v nadcházejících doplňovacích volbách do Senátu Parlamentu České republiky podpořit ve volebním obvodě číslo 78 (Zlín) kandidáta č.1 JUDr. Ing. Karla Nedbálka, PhD., MBA.

DSZ doporučuje svým členům, příznivcům a voličům, aby hlasovali pro výše uvedeného kandidáta na senátora.

https://dsz321.webnode.cz/…/prohlaseni-dsz-o-podpore-kandi…/

3/ Zajímavé je příjmení kandidáta. To mi stačí. Dnešní doba potřebuje zodpovědné kandidáty ( A ne nedbalé)

Děkuji za váš skutečně fundovaný názor. O odpovědnosti a zodpovědnosti a jejich rozdíly jsem se zabýval v disertační práci a moje stanovisko zaznělo na řadě přednášek a taky v článcích v Parlamentních listech. Z mého prohlášení k volbám vyplývá, že zodpovědní lidi s touto vlastností maximálně podporuji, ale naopak lidi bez argumentů a jenom se zaslepeností ideologií bych těžko hledal společnou řeč, a nevím jak bych se s tím vypořádal kdybych, od nich dostal hlas. Nicméně děkuji Vám za případný hlas po mém vyjádření. Asi nejste ze senátorského volebního obvodu tak ten problém odpadá.

Děkuji za repliku, nechtěl jsem napsat, že těžko se diskutuje s ideologicky jinak zaměřenými lidmi, u kterých postrádám věcné argumenty a jsou to prázdné a totálně manipulovatelné slupky.

4/  To přeci není normální taková honba za titulem a co takhle stranická minulost v té době se to pro nic jiného nedělalo .....

Tak to mne vůbec neznáte, jsem vyučený elektrikář, dle Báti v jeho stylu. Pět let večerní průmyslovka tři dny v týdnu od 14 hod do 19 hod . Vstával jsem o půl páté ráno, jel jsem do práce a domů jsem přijel ve 21 hod. Potom na denní vysokou školu pět let  potom dálkově 6 let, potom  3 roky a dále dva roky a ještě postgraduální 3 roky a různé kurzy jako daňový poradce, odhady nemovitostí atd. Vím, co je práce, a co je to teorie.

Kandidoval jsem vždy pod Českou suverenitou nebo jako nestraník, ale u jiného Karla je to přednost. APROPO strany se mění ale moje názory jsou neměnné.
A honba za titulem - každý z vás to může zkusit, jestli to dokáže. Buď je to holá závist, nebo pokrytectví a neschopnost. Od r. 1990 soukromé podnikám a jsem sám šéfem. Nikdo po mě tituly a školy nevyžadoval, vše dělám jenom pro sebe, a svůj rozvoj.  Preferují celoživotní vzdělávání.

5/  no ale já vás vůbec neznám jak vás mám podpořit

Když se díváte na billboardy, a z nich se na Vás dívá usměvavá tvář, taky toho kandidáta neznáte. Nevíte, jaké má dotyčný kandidát názory a životní postoje. U mne je to mnohem jednodušší, přečte si moji monografii "Kronika rodu Nedbálkových", nebo jednodušeji - informace o mě najdete na: https://www.parlamentnilisty.cz/.../Prolog-kandidata-do... a ve volbách mi dejte Váš hlas, nebo nám můžete pomáhat třeba roznášet plakáty. A děkuji vám za vaši případnou přízeň.

6/ Kdo jste pane Nedbálek?

Člověk, který se narodil na Březové u Slušovic, a v senátním obvodě žije celý svůj život. Mimochodem Březová je známá taky tím, že zde bylo založeno první družstvo hned v r. 1936, a to družstvo "Reneta", dále v r. 1949 první družstvo na okrese "JZD Březová"  a taky se zde v r. 1936 narodil doc. Čuba. Březová má jednu zajímavou pamětihodnost - socha T. G. Masaryka, která přečkala jako jedna z mála dobu totality. To také říká něco o mé valašské nátuře. Jinak se o mě dozvíte  více na parlamentních listech ve více než 30 článcích, odborných článcích a ve více než 25 publikacích a v neposlední řadě o mých mimopolitických a mimopracovních aktivitách se dočtete na: www.motelgolf.cz.

7/ Nedbalku ty jsi pracoval v agrokonbinatu slusovice?

Ano, v letech 1986 -1990 jsem pracoval v JZD AK Slušovice, jako vedoucí provozu periferií TNS a potom jako ředitel na robotizovaném pracovišti.

8/ Karle neblázni, zkoušíš to už po páté a teď to vyhraje Adamek. Toho lidí znají protože je hodný a pěkné se směje. A hlavně - je to doktor, to se lidem líbí!

Primátor kumuluje funkce - je primátor, v krajském zastupitelstvu a že by byl ještě v senátu? Hodný je pro to, že asi nic nedělá. Že je doktor? A?  Já jsem dvojnásobný doktor. Doktorů - lékařů je jako kandidátů přetlak, a přitom v nemocnicích jich je nedostatek. A přitom třeba  problém vody na Zlínsku vůbec neřeší a další problémy se navalují a kumulují.

Tak,  jestli se chtějí voliči  znovu napálit,  že politika je o ideologii,  tak stále  volí stávající poslušně stranické kreatury, které jdou za korytem,  a ne aby zvyšovali životní úroveň.

9/ Senát nevolim

Je to právo volby, existují racionální či iracionální důvody, nebo i krásné a snadné zdůvodnění něčeho s čím nesouhlasíme, možná i lenost. Senát je naše pojistka demokracie,  když naše instituty postupně začnou selhávat. Senátor by měla být funkce čestná a volena jednokolově. Může nahradit někdy poslaneckou sněmovnu, jak se to již jednou stalo. Taktéž  vetuje zákony, které dle jejich názoru jsou chybné, nekvalitní, špatně udělané apod. Kontroluje totiž  zákony pod jinou stranickou optikou. A zdůrazňují odměna za práci senátora by měla být maximálně dvojnásobek průměrné čisté mzdy.

10/ tož myslím,že vést kampaň tu,je už troška zvrhlý styl či boj za moc a peníze

Proč myslíte, že vést kampaň na sociálních sítích je zvrhlý styl? Kde jinde mají obyčejní lidé možnost zeptat se přímo politiků, diskutovat s nima, vyžadovat plnění slibů a případně i jim vytýkat za to, že je neplní. Peníze hrabat nepotřebuji, už jsem prohlásil, že odměna senátora, která bude nad dvojnásobek čistého platu v národním hospodářství  dám do nadace, která se bude zabývat vzdělávacími a výchovnými projekty, jak to taky doposud dělám. Viz aktuality na: www.motelgolf.cz.  V Americe je ten boj asi ještě víc vygradovaný do větších extrémů, a někteří se zvolením Trumpa do dneška moc nevypořádali.

Doporučuji jednu kampaň absolvovat. Poznáte, jak jsou lidé v anonymitě vůči vám vulgární. Kdyby jste absolvovali min. jednu kampaň jako lídr a nikdo vám na to nepřispěl ani korunu, tak zjistíte, že to stojí minimálně  sto tisíc a ty peníze vám nikdo nevrátí a to nepočítám ani čas, který tomu věnuji. A myslíte si, že jako solitér získáte moc? Takto jenom bezpáteřní kádry stranických sekretariátů mají tu možnost. Na vašich slovech je zajímavé to, že tak nikdy nemluví člověk co kampaně zažil a absolvoval.

Studuji pro radost, jinak: Vím, že vím.  A pracuji taky protože mne to baví. Nemyslím si, že celá společnost je zkažená a že všichni kradou. Mám také víru v pozitivní budoucnost a trochu optimismu. Líbil se mi film "Díky za každé nové ráno". Člověk se musí radovat i z maličkostí.

11/Senát,na co?Táhni do pr.....,kandidáte

Dík za váš názor. Nepoužíváte ani svou foto,  jste na hranici korektnosti, a jste mimo volební obvod - zajímavé, že váš profil vykazuje něčí známou foto, ale vaše určitě není, takže další Putinův AGENT nebo placený z arabských zdrojů?

12/Za dobrým korytem vpřed !!

Chci, aby se dobře měli všichni pracovití lidé. U Bati byla dřina, odříkání, improvizace , kreativita, tvůrčí atmosféra a výsledky se dostavily.
Nesmí být koryto jenom pro někoho. Heslo Bati bylo "Lidem myšlení a strojům dřinu".  V Senátu je mnoho duševní práce, a to někdo neuznává,  že to vůbec nějaká práce je. Ale to je jeho problém, já mám rád pracovité lidi, ať pracují fyzicky nebo duševně.

13/ Dívám se a nevidím co slibujete. Každý potenciálně úspěšný kandidát musí něco slibovat...

Tak sliby nedávám, protože jako solitér je asi nemám šanci splnit. Ale chtěl bych alespoň zjednodušit a zprůhlednit 1-3 zákony, tak aby tomu rozuměli i obyčejní lidé. Všechno směřovat na zvýšení životní úrovně poctivě pracovitých lidí, a mít odpovědnost za životní prostředí i budoucím generacím

A dále  odměnu nad 2x průměrné odměny za funkci senátora dám do nadace, která se bude zabývat výchovnými a vzdělávacími projekty, záchrana národního kulturního dědictví apod., jak to dělám doposud viz na www.motelgolf.cz.

14/Aha. takže vaše senátorská kampaň je vlastně pouhá reklama na motel Golf. Děkuji za odpověď

Na www stránkách jsou v aktualitách mé mimopolitické a mimopracovní aktivity - je to  jenom pro představení mé osoby,  jinak by to byla strašně drahá a neúčinná reklama. Mimochodem pokoje volné nemáme žádné, takže nepotřebujeme žádnou reklamu na motel.

Kdyby jste si na stránky ťukl, tak by jste nemohl napsat takovou otázku, ale děkuji za váš názor, i když jste mimo volební obvod. My na Zlínsku jsme od Batě zvyklí dělat věci efektivně. Protože agresívně neslibuji, a hlavně neslibuji nemožné, mám velmi těžké prosadit se. Lidé krátkodobě uvěří lidem, co  naslibují spoustu nereálných věcí.

15/ Chybí ti ještě nĕjaky ten titul abys to mohl dělat

 Když někdo učí na vysoké škole, tak je potřeba ještě víc titulů. Ale to snad není o titulech. Snažím se publikovat odborné články a knihy pro habilitaci.

16/ A nebylo by lepší celý senát zrušit něž do něj kandidovat?

Určitě ne! Narozdíl od některých si myslím, že Senát je velmi potřebná instituce. Ale měla by být částečně čestná, a složení by taky mělo vystihovat určité sociální složení. Poměrný počet lékařů, tak jak je poměr ve společnosti. Možná od dělníků, až po vysokoškolské profese, živnostníci, podnikatelé, zastupitelé a tak dále. Nadefinovat deset profesí a stejné složení by bylo v senátě. Za další, odměna jenom dvojnásobek průměru čistého příjmu v národním hospodářství. Potom by senát byl váženější, ale o složení rozhodují voliči, tak je to trochu s podivem, koho volí. Volí se dle stranického principu a vůbec nerozhoduje, jaký senátor je, a co ve svém životě dosáhl. Někteří kandidáti dosáhnou určitě lepších volebních výsledků, a to ani já nevím čím by přispěli v Senátu. Neznám jejich názory, tak jako většina voličů.

17/ Velmi mnoho titulů,předpoklad teoretik,nebrat!

Je to váš názor, ale já jsem na tituly hrdý a jsou skloubeny s neskonalou prací. A když si přečtete celou diskuzi zde, tak umím pracovat i rukama. Jednak jsem vyučený elektrikář a za mládí jsem musel dosti dřít na poli (v zemědělství). Nic jsem neměl zadarmo, a do dneška jsem celkem spořivý,  vážím si každé koruny a mám úctu ke chlebu. Promiňte, že reaguji na Vás dotaz ohledně mých schopnosti pracovat fyzicky. Duševní práce je také práce. Vydal jsem několik knih a publikoval desítky článků. A když jsme u té fyzické práce, tak jsem rekonstruoval nebo postavil asi 15 RD a bytů. V první etapě do 35 let jsem zednické, obkladačské práce, vodo topo, elektro a tesařské práce prováděl sám. Dnes formou stavebního dozoru. Mým cílem je maximální efektivita a ochrana životního prostředí. Vlastním vývojem jsem vymyslel a zrealizoval vytápění a ohřev vody s minimálními náklady. Moje heslo je nevynakládej úsilí na zdůvodňování jak to nejde, ale energii věnuj tomu, jak to jde. Ano lehko se mi žije, protože jsem si vytvořil takový prostor. A tento prostor, i podnikatelský,  jsem vytvořil možná ve sto případech i jiným lidem. Někteří se chytli a jsou úspěšní a mají se dobře. Ale za vším je jenom trpělivá, dlouhodobá, cílevědomá práce.

18/ Takže suveréně opustíme tu blbou EU a vrhneme se do vřelé náruče ruského dubiska ?

Nic takového jsem ale neřekl, to je Vaše fabulace a Vaše přání? Můj názor je, že nic není černobílé. Jinak z podstaty názvu vyplývá, že Česká Suverenita chce hájit zájmy občanů a snažit se o to, aby jiné státy méně ovlivňovaly naše záležitosti. Současně chci ctít naše hodnoty a tradice.

19/Otázka je návod máme pořád ještě senát?

Ano. máme Senát. Je to taková pojistka demokraci. Kdyby byl Senát od počátku, tak nedošlo k dělení republiky.

20/  Vypadáte zajímavě a vypadáte ,že nejste příznivec Kalousku a Belobradku atd.. ale můj hlas dostane někdo jiný ,ale přijdete mi taky jako dobrý kandidát

Základ je jít k volbám, zejména u senátních voleb je nízká účast problém. Děkuji i za takto vyjádřenou podporu.

21/ A tím se chlubíte?to co vy má za sebou spousta jiných.Spíše řekněte co jste udělal pro lidi a tento stát.Studium jste si platil ze svého nebo z daní poplatníků

První studium na VUT Brno fakulta elektrotechnika v letech 1979- 1984 jsem studoval na státní útraty a další studium jsem si hradil ze svých prostředků. Čas, který jsem studiu věnoval, jsem mohl věnovat zábavě a lelkováni, ale v žádném případě toho nelituji. Čas věnovaný práci, studiu a rodině je dobře investovaný.
Jinak z mých daní, které jsem od roku 1990 zaplatil, mohli studovat další lidé, a tím zvýšit vzdělanost České republiky.

22/ Zřejmě ve vás něco je, jelikož pěkně asertivně dokážete odpovídat na komentáře, které jsou zde nenávistné, povyšující se a hlavně velmi hloupé, přeji hodně sil.

Děkuji za repliku.

23/ Sdílel jsem a dám ti hlas. Už roku 90 jsi mi otevřel oči, protože jsi věděl o čem to bude. Mnozí z těch, kteří tady píšou nesmysly, to nevědí ještě dnes

To mne moc těší, já názory po 30 let neměnil, jenom zdokonaluji a upřesňuje argumentaci, snažím se názory zevšeobecnit, zjednodušit. Tak, jak by měly vypadat zákony - jasné pro všechny lidi, aby je selským rozumem pochopili a vedly ke zvyšování životní úrovně. Jsem rád, že jsi se připomněl a to jsme se víc jak 25 let neviděli.

24/ Zrušit! !je k hovnu! !

Už jsem několikrát na toto téma odpovídal, ale trochu to doplním. Otázku mi kladenou, zda zrušit nebo ne, určitě nevyřeším tím, že nebudu kandidovat: Je to dané mimo jiné Ústavním zákonem, a pro jeho schválení je třeba  tak zvaná kvalifikované většina,  to jsou 2/3 poslanců. Takže zde pro zrušení musí být dostatečný počet poslanců a senátorů. Dle mého názoru pouze lidé, kteří neznají politický demokratický systém a čtyři pilíře demokracie, mohou toto hlásat a říkat kolik moc by se ušetřilo peněz. 1%?, a na demokracii je to moc? nebo málo? Na rozdíl od Vás některých, si myslím, že Senát je velmi potřebná instituce, aby například nedošlo k trvalému uchopení moci jednotlivci, nebo ještě k dalšímu dělení republiky.

Může nahradit někdy poslaneckou sněmovnu,  vetuje a kontroluje některé zákony pod jinou stranickou optikou. Volba do Senátu je taková, že každé dva roky se obměňuje 1/3 senátorů. V Senátu zasedají lidé nad 40 let s minimálně 25 letými životními zkušenostmi, počítám-li od 15 let. Tento způsob obměny  senátu má taky za následek, že názory ve společnosti nejdou od jedné zdi ke druhé, tak jak některé média masírují voliče. Senát má jinou amplitudu nálad, než je okamžité mínění ve společnosti založené na okamžité skutečnosti. Uvedu příklad, někdo někoho okradl a je z toho velká mediální kauza, když je to správně zdůvodněné, protože okradl nějakého miláčka ve společnosti, tak se ozývají hlasy o zpřísnění trestního zákoníku, minimálně doživotí, ale nejlépe peticí trest smrti. Po zvážení a projednání v Senátu pod jinou optikou a (ne lidí, kteří byli zvolení do poslanecké sněmovny  v době kauzy, kdy hlásali doživotí a někteří lidé v menšině to chtěli). Kdo nejvíc řve a uráží, toho je taky nejvíc slyšet, a toho taky voliči zvolí. Senát uváží, že zákon je v pořádku anebo má chyby a vrátí ho do Sněmovny. Opět se zvednou hlasy o nepotřebnosti Senátu a řada lidí jim uvěří, a při tom chránili většinu společnosti. Senát je nepopulární,  jako příklad se uvádí, kolik stojí, ale je to Váš názor a legitimně ho můžete prosazovat, jenom připomenu na obranu se mají dávat 2 % HDP, na demokracii a parlamentní instituce je to asi 0,1 % HDP, je to moc nebo málo? Když nejsme přímo ohrožení, tak všichni říkají, že jsou to vyhozené peníze. Armáda se buduje desetiletí a v případě ohrožení už je pozdě s tím začít. Není technika, nejsou lidi, protože výchova vojáků a jejich velitelů trvá min deset let. To samé je i u demokratických institucí, když je porušena nějaké pravidla demokracie, je pozdě budovat tyto záchranné instituce.


25/ Senat je zlodejna a skladiste nepotrebnych politiku, senatory voli blbci


Myslím, že jsem se už vyjadřoval.  Zopakuji a nemyslím, že Senát volí blbci, ale zodpovědní občané, co jim blaho republiky skutečně leží na srdci a vlastenci. Vlastenci a odpovědní lidé jsou snad blbci? Ani s námitkou o skladišti nepotřebných politiků, v případě mého zvolení s Vámi nesouhlasím, ne, že bych nesouhlasil u stranických kreatur a akumulátorů funkcí, ale u mne jste vedle, nejsem nepotřebný politik, ale mladý elév plný energie. Je na lidech, voličích koho si zvolí a mají takovou vládu lidu a své reprezentanty. A dle Komenského názoru - modifikováno "Vláda věcí Tvých se navrací do Tvých rukou". Ekonomické otázky jsem řešil. Odměna jenom dvojnásobek čisté mzdy v národním hospodářství a zbytek dám do nadace na vzdělávání.

26/ Pouze a jedině pokud budete prosazovat zrušení senátu. Senát je jen páté kolo u vozu, zbytečnost, vyžírka, takový cigánský spolek. Nehledě na to že ČR je malá země a vás je tam jak kdyby jste rozhodovali za celou Evropu. Zbytečnost!!!!

Nevím. Kdybych sliboval neskutečné a nemožné, co ani nejsem schopen v senátu realizovat, možná bych dostal Váš hlas, pokud jste z volebního senátního obvodu. Já se biji o každý hlas, o hlasy stojím a moc by mne to podpořilo, ale jsem demokrat, takže podporuji tyto instituce. Změna Ústavy -  to je zrušení Senátu musí schválit 2/3 poslanců v Poslanecké sněmovně, takže prvo-instančně o tom nerozhoduje Senát. Zvolením do Senátu to nemohu ovlivnit. Zároveň každý člověk je ve vývoji a  já zásadově říkám:  "nikdy neříkej nikdy". Nejenže se mění podmínky ve společnosti, ale my se změnám musíme přizpůsobovat. Do sborníku na mezinárodní vědecké konferenci na Slovensku jsem dal článek "Trestní odpovědnost robotů". Je to taky téma, co nemá řešen trestní zákoník, ale do 5-10 let se tomu společnost musí přizpůsobit a reagovat na tyto nové skutečnosti.


27/ Opravdu by mne velmi, velmi zajímalo, kolik kandidátů do senátu by se o tuto funkci zajímalo, pokud by křeslo senátora bylo POUZE ČESTNOU - TEDY NEPLACENOU funkcí!!!Kandidoval byste?


Ano kandidoval bych. V mé dizertační práci „TEORETICKÉ ASPEKTY VZNIKU ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU PŘI VÝKONU VEŘEJNÉ MOCI, JAKO PŘEDMĚT ÚPRAVY PRÁVA V KONKRÉTNÍM PŘÍPADĚ V ČR“jsem řešil modifikovanou Maslowovu pyramidu - Podrobnější popis pěti úrovní lidských potřeb, proč se tak lidé chovají:
1. Fyziologické potřeby: primární potřeby lidského těla (jídlo, pití, pohyb, oblečení, bydlení, teplo, světlo, prostor).
2. Potřeba bezpečí a existenční jistoty: stabilita a jistota zaměstnání,
3. Společenské potřeby, se nejvíce projevuje u odpovědnosti za firmu kde pracuje.
4. Potřeba uznání: Tady nastupuje odpovědnost za společenskou nebo politickou angažovanost. Tato fáze nastupuje bez ohledu na mzdu.
5. Potřeba seberealizace: Nejvyšší stupeň potřeb odpovídá odpovědnosti, za životní prostředí, za globální problémy, války konflikty a jiné. Takže kandidoval bych, kdyby se jednalo o čestnou a tedy neplacenou funkci.

Na otázku kolik by se zajímalo lidí o tuto funkci do Senátu by se našla odpověď, až kdyby šlo o čestnou funkci. Určitě v ČR existuje dost čestných a zodpovědných lidí co by Senát zaplnili.



28/ A co Vy na to, kdyby senátor dostával dvojnásobnou mzdu např .prodavačky nebo uklizečky????

Prohlásil jsem, že funkce senátora má být čestná. Jsou podniky kdy průměrný plat ve firmě například Škoda je vyšší než průměr celého národního hospodářství. Do tohoto průměru jsou zahrnuty i uklizečky a prodavačky v bufetech. Dnes je absolutní nedostatek těchto profesí a začínají se předhánět některé firmy a supermarkety, aby získaly tyto lidi, různé benefity apod. Uvedu přiklad Lidl Otrokovice nabízí na vedoucí prodejny plat 28.000,- až 35.000,-Kč. Mé prohlášení jsem ochoten dokonce revokovat na dvojnásobek minimální mzdy.


29/ Že prý je senát(schválně píšu malé s)záruka a pojistka tzv.demokracie.A co se to děje teď po volbách,kdy vládne spolek ANO bez důvěry a paktuje se 7% stranou,kterou voliči nechtěli!Co senát? Nic!!

Zatím se vede legitimní Ústavní vyjednávání o koalici. Jinými slovy musí získat vláda v demisi důvěru Poslanecké sněmovny víc jak 50% hlasů všech poslanců. Je naprosto legitimní, aby vítěz voleb nabídl i např. i polovinu ministerských křesel. Zatím není Ústavní krize, aby Senát zasáhl. Další věc v senátu nejsem, takže nemohu mluvit za senátory.

Když je rozpuštěna Poslanecká sněmovna Senát funguje, že vydává Zákonné opatření Senátu, které nahrazuje zákony schválené v Poslanecké sněmovně, jak už se za historie Senátu stalo.

Určitě si myslím, že poslanecká sněmovna by měla mít lichý počet poslanců a dle mého názoru možná jenom 99 poslanců. V Anglii funguje většinový systém, tj. vítěz bere vše, a sestavuje vládu na čtyři roky a má na to, aby ukázal v praxi, co nasliboval v předvolebním boji. Taky bych se přikláněl k tomu, aby vítězi voleb byly přičteny hlasy a přerozděleny poslanci, kteří neprošli přes 5% kvorum.



30/ Senát je naprosto zbytečná a impotentní tlupa důchodců, zkrachovalých ,neúspěšných a recyklovaných politických kreatur. Zeman by vás nejraději rozpustil, já bych vás rovnou rozehnal. Jste této republice úplně na h... o. Jinak čest vaší jalové, ale dobře placené práci. Vidím, že se řídíte starým komunistickým heslem : Lepší dělat práci zbytečnou, než vůbec žádnou .

Zatím v Senátu nejsem, tak nejsem schopen šifrovat Vaše geniální myšlenky. K dobře placené odměně - k tomu jsem se vyjádřil, vše nad dvojnásobek odměny dám do vzdělávací nadace. Když jste u toho termínu "jalová" připomnělo mi to moje vzdělání v oboru elektro, kdy byla složka činná a jalová, která byla taky potřeba a vhodnou kompenzací se dosahovalo maximálních výkonů. A Zeman by nechal vyhladovět (snížit rozpočet) Senát, protože by si nejraději vládnul sám. Proto je Senát nutný, aby jedinci neovládli společnost. Proto se tomu taky říká pojistka demokracie. Jednoho dne bychom se mohli taky probudit a mít tady druhého Kim Čong-una. Nezní to nijak strašidelně, ale takřka nikdo si neumí představit, co to opravdu znamená, a jaký je skutečný život v úplné totalitě.

Jednoho dne bychom se mohli taky probudit a mít tady druhého Kim Čong-una. Nezní to nijak strašidelně, ale takřka nikdo si neumí představit, co to opravdu znamená, a jaký je skutečný život v úplné totalitě.


31/ Pokud vím, tak MBA se nestuduje, ale kupuje a jen blb se s tímto "titulem"chlubí, takže Kájo máš smolíka....


Víte co to znamená? Asi to nemáte? Ale tam bylo ve Švejku myslím tuplovaný blb, ale dle IQ to jsou jiní. Na západě od nás je tento titul ceněný a kdo ho nemá, tak může mít s postupem na vyšší pozici v zaměstnání problémy. Je to vstupenka pro manažerské pozice. Já vykonávám tyto pozice a nikdo to po mne nevyžadoval ani nechtěl, ale touha po vzdělání a poznání mne žene neustále vpřed. Jinak od 1990 roku jsem sám sobě šéfem a zaměstnávám druhé.

Tak nevím jak kdo, ale já jsem dva roky studoval a potom jsem zpracoval závěrečnou práci "NEMAJETKOVÁ ŠKODA A ÚJMA V ČR" . Ano, studium za dva roky něco stálo. Výstup ze závěrečné práce jsem taky publikoval v odborných časopisech. Pro zajímavost jsem vůči státu uplatnil tuto škodu a získal jsem 120 000,- Kč. Myslím, že se to moc lidem v ČR zatím nepodařilo.Jinak Náhrada materiální újmy v praxi přejde do institutu ztráty reálných šancí (příp. příležitostí) v souvislosti s očekávaným nebo hypotetickým ziskem, který by nastal. Ve francouzštině „perte de chance“ (zmařené šance) nebo v angličtině „lost of opportunity“ (ztráta příležitostí). V oblasti českého práva lze náhradu za tzv. zmařenou příležitost, nebo ztrátu reálné šance, uplatnit prostřednictvím náhrady škody v podobě ušlého zisku, a to prostřednictvím institutu náhrady škody. Jsem na tento titul hrdý na rozdíl Vás a vážím si ho. Víte, pročjsem na státu  získal nemajetkovou újmu? Řeknu vám to. Všude na ministerstvu je kamarád kamaráda, bez vzdělání, řada z nich nemá titul MBA a potom to tak dopadá.



Květen  2018          kandidáta č.1  JUDr. Ing. Karel Nedbálek,PhD.,MBA

                                                                        volební obvod78 (Zlín)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama