doc. JUDr. Ing. Karel Nedbálek, PhD., MBA

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.05.2018 10:34:17

Otázky pro Český rozhlas Zlín

Otázky pro Český rozhlas Zlín

Otázky pro natáčení a vysílání volebních vizitek kandidátů v doplňovacích volbách do Senátu PČR 2018 na Zlínsku.


Vzhledem k tomu, že se ve studii musí mluvit po paměti a odpovědi jsou časově omezeny, mám vždy připraveny odpovědi volebních vizitek kandidátů. Zveřejňuji takto tedy plné odpovědi.


1.  Proč by lidé měli volit právě Vás?… (k dispozici 60 sekund)


Volební obvod spadá do oblasti, kde žiji od narození, je mou srdeční záležitostí, rozumím tedy problémům a nátuře místních lidí.

Jsem moc rád, že mi bylo umožněno pracovat v době rozmachu v JZD AK Slušovice jako ředitel závodu na robotizovaném pracovišti. Byla to neopakovatelná tvůrčí atmosféra. Od roku 1990 soukromě podnikám, a snažím se o zaměstnávání druhých.

Aktivně se zajímám o život nás všech, a jsem již ve věku, kdy nemám potřebu brát, ale spíše cítím něco dávat, vracet, nebo předávat společnosti. Chtěl bych se pokusit pomoci především tvořivým, pracujícím, zodpovědným a snaživým lidem.

Vstupuji do politiky pro to, abych prosazoval

1.     Bezpečnost

2.     Zjednodušení právních norem

3.     Prosperitu

4.     Zvyšování životní úrovně

5.     Zodpovědnost k budoucím generacím a k přírodě

Více o mých názorech a postojích se posluchači můžou dočíst v desítkách článků na parlamentních listech.



2.       Co byste v případě zvolení udělal/a jako první? (k dispozici 30 sekund)


Poděkoval bych voličům za projevenou důvěru a chtěl bych co nejdříve otevřít senátorskou kancelář ve Slušovicích, která je v pomyslném středu senátorského obvodu.

Moje heslo je nebourat to, co funguje, méně kritizovat co dělali předchůdci, ale víc energie využívat k otázkám přítomnosti a budoucnosti. Když Baťa řešil nějaký problém a jeho spolupracovníci mu říkali, že to nejde, on odpověděl, ne jenom Ty to zatím neumíš.

Mým cílem je důsledně naslouchat voličům, chodit mezi ně, pomáhat jim, se stejnou profesionalitou, v ekonomickém, daňovém a právním poradenstvím, jako to dělám v občanském životě.


3.       Jak byste chtěl/a zvýšit důvěryhodnost Senátu? (k dispozici 30 sekund)


Důvěryhodnost senátu je znevažována samotnou vládou a poslanci, neboť senát je takovou kontrolou jejich práce a nikomu se samozřejmě nelíbí, když někdo jejich práci kritizuje.

Chci vytvořit dialog s poslanci, že práce pro naši zem je především v týmové práci a že nikdo není neomylný. Chtěl bych, aby politici spolu více spolupracovali a měli vůči sobě více slušnosti.

Senátor by měla být čestná funkce s odměnou max. dvojnásobku průměrné čisté mzdy v národním hospodářství.


4.       Se kterým hnutím nebo politickou stranou byste rozhodně nespolupracoval/a(k dispozici 30 sekund)


Nemám vymezený žádný politický subjekt. Určitě se v každé politické straně najdou lidé, se kterými se dá domluvit a najít společnou řeč. Přijdou konkrétní situace, kdy nelze vidět jenom černobíle. Nelze tedy jenom jednostranně paušalizovat. Na dialog a komunikaci musí být i druhá strana. Asi těžko ale budu hledat přístup k lidem, kteří jsou jenom ideologicky zaslepení a bez věcných argumentů a servilní rétorikou se snaží prosadit svou věc.


5.       Co byste konkrétně udělal/a pro zlepšení politické kultury v České republice, tedy nejen v Senátu? (k dispozici 30 sekund)


Součastná politická garnitura je na svých místech dosti dlouho a to  jenom potrhuje jejich sterilitu.  Problém řeší spíše verbálně přestřelkami a focením se na společenských akcích, ale ne takovými opatřeními, aby to bylo ku prospěchu věci. Když pocítí "ako chutí moc" (od L. Mňačka), tak se chovají jako odtrženi od reality a lidských problémů.

Mým životním krédem, že nemáme plýtvat energii a čas jak to nejde, ale tento čas věnovat tomu jak to jde


6.       Budete se v případě zvolení věnovat senátorské práci naplno, nebo se budete chtít souběžně věnovat i jiným zaměstnaneckým, podnikatelským, politickým nebo dalším aktivitám? (k dispozici 30 sekund)


V případě zvolení senátorem se budu své senátorské práci věnovat maximálně.

Mám obrovské štěstí, že mám úžasného syna, který může všechny mé soukromé aktivity převzít. Nechal bych si pouze určitou pedagogickou činnost v rozsahu 4 hod týdně, abych neztratil kontakt životní realitou a také zde hledal inspiraci.

Ve větší míře budu rozšiřovat různé společensko-výchovno-vzdělávací projekty.

Prosím voliče, dejte mi svůj hlas, pro pozitivní budoucnost, určitě Vás nezklamu.

JUDr.Ing.Karel Nedbálek,PhD.,MBA

květen 2018


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama