doc. JUDr. Ing. Karel Nedbálek, PhD., MBA

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2015 17:24:19

PARADOXY DNEŠNÍ DOBY

PARADOXY DNEŠNÍ DOBY

K dnešní úvaze jsem dospěl tím, že relativně žiji v pohodě a mám určitou životní úroveň a mám práci, která mne baví a organizuji si ji sám, vytvářím prostor, abych mohl zaměstnávat druhé a tito měli také pocit naplnění svých tužeb a potřeb.


Co mne ale nejvíc znepokojuje je stav určité paranoidní přetvářky  ve společnosti a nenazývání věcí pravými jmény. Když se pravdě náhodou podaří s obtížemi proniknout, nemá a nedostává ve sdělovacích prostředcích místo, aby si to mohla obhájit, aspoň ne ve veřejnoprávních, jako je Česká televize a Český rozhlas. Stále slyšíme přiblblé, nic neříkající servilní fráze politiků  a to až na světlé výjimky. Z jejich řeči  čiší jejich neschopnost danou situaci analyzovat, pojmenovat a řešit. Obrovský prostor je dán druhé straně, která je  v naprosté menšině, když nemá argumenty začne mluvit o xenofobii, a tím de facto celá diskuze končí, neznámou silou zamezí vstup na mediální prostor, nebo zvýší vulgaritu.

            Vyřadit, nebo nevyřadit skupinu Ortel z Českého slavíka? To by byla otázka do hry pro W. Shakespeara, kdyby žil. Dilema posledních týdnů v sobotu večer skončilo, organizátoři byli asi v šoku s výsledkem, podobně  jsou v šoku evropští politici k pařížským událostem. Kapela, označovaná za xenofobní, totiž nejen zůstala v úzkém kruhu nominovaných, ale nakonec obsadila druhé místo. Kapela Ortel ve svých textech často vystupuje proti menšinám. Všem doporučuji si poslechnout jejich písničku"Mešita" Letos byly hlasy zaslouženě dávány Karlu Gottovi. Když toto odfiltrujeme,  zjišťujeme, že názor většiny je jiný, než stanovisko oficiálních míst, Český slavík  je  také drtivý indikátor, co si myslí společnost o islámu. Je to paradox dnešní doby.

            Problémy už začalo mít Švédsko a Norsko. Tyto severské, a vždy "multikulturní" země totiž postihla epidemie znásilňování a trvá nepřetržitě od roku 2009. Statistiky ukazují, že drtivé většiny znásilnění se dopouštějí muslimští imigranti. Zvýšená kriminalita se neprojevuje nejenom ve vztahu k ženám, ale i k dětem, kdy bití je prostředek získaní respektu dle islámského práva šaría. Mladí muslimové prohlašují, že znásilnit nezahalenou bílou ženu není hříchem proti islámu, ba naopak, jde o trest pro nemuslimské ženy za jejich styl života.           Další paradox doby je, když se podíváme na kauzu Michálkových, kterým  byly odebrány obě malé děti, údajně kvůli pohlavnímu zneužívání. Pohlavní zneužívání nebylo nikdy prokázáno. Naopak, vše nasvědčuje tomu, že šlo o vykonstruované udání zaměstnanců místní mateřské školky. Norská  demokracie se upjatě brání a hájí lidská práva proti smyslu rodiny. Naprosto si ale neví rady s právem šaría. Je to další paradox doby, se kterým se naše společnost nemůže vyrovnat.

            Česká policie zadržela mezinárodně hledanou osobu podezřelou z vazeb na teroristy.  Chvíli na to měl řidič nasazená pouta a už následujícího dne se ministr Chovanec chlubil, že policie zadržela „osobu podezřelou z vazeb na teroristy“. Tato informace ve mne vzbudila velkou pozornost a okamžitě i pochybnosti. Dosavadní zjištění ale nenasvědčují tomu, že by Kurd Nazmi Sahin byl nebezpečný zločinec. Sahin byl v Turecku odsouzen k šesti letům vězení za to, že v roce 2007 roznášel letáky organizaci podobné Straně kurdských pracujících,  jejímž cílem je vznik samostatného Kurdistánu. Muž ale do vězení nenastoupil a Turecko na něj skrze Interpol vydalo zatykač. Jde asi o jednoho z mála , ne – li jediného, tureckého politického uprchlíka.

            O to větší pochybnosti ve mne vzbudily také informace, že Turecko náš spojenec v NATO  podporuje/nepodporuje  islámský stát a organizace, které proti němu bojují, potírá a likviduje. Turecko sestřelilo  ruský bitevník  SU-24. Turecko tvrdí, že letadlo narušovalo jejich vzdušný prostor a že bylo desetkrát varováno. Na incidentu sestřelení letadla není myslím podstatné, zda letadlo vniklo/nevniklo několik minut na turecké území , nebo zda bylo/nebylo varováno. Je ovšem alarmující, že Turecko podporuje teroristy co střílejí po pilotech na padácích, což je zakázáno mezinárodními konvencemi jako vojenský zločin a lidé, kteří to páchají, jsou váleční zločinci.

Další paradox - je nebo není Turecko jako muslimská země náš spojenec v NATO?

            Samozřejmě paradoxů je více, například ombudsmanka Šabatová nehájí naše práva, ale cizí kulturu, co nectí naše právo, ani naši Ústavu.

Na závěr si dovolím použít slova klasika kresleného humoru M Kemela "Jsme příliš vyspělou civilizací na to, abychom si špinili ruce něčím tak primitivním, jako je pud sebezáchovy"

listopad 2015                                                             

                                           JUDr. Ing. Karel Nedbálek, PhD., MBA

                                                            Česká Suverenita

                                                            Blok proti islámu

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama