doc. MUDr. Jan Blatný, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.03.2021 23:54:00

Oficiální požadavek na Evropskou lékovou agenturu Rusko podalo minulý týden

Oficiální požadavek na Evropskou lékovou agenturu Rusko podalo minulý týden

Projev na 87. schůzi Poslanecké sněmovny 10. března 2021 k informaci vlády ke strategii očkování, dostupných vakcínách a jejich dostatečnosti

 Dámy a pánové,

já jenom odpovím, už jsem to tady říkal, odpovím to jenom znovu. V České republice zemřelo osm lidí, kteří zemřeli v nějaké době po podání vakcíny a nebylo prokázáno, že to bylo v přímé souvislosti. Takže jenom chci naprosto jasně říct, že by nebylo správné, ani pravdivé, říkat, že tady někdo zemřel kvůli podání vakcín, které jsou schválené v Evropské unii. I těch osm úmrtí se velmi pečlivě sleduje a vyšetřuje a nebyl tam prokázán žádný takový efekt.

A opravdu, i když je to psáno na Wikipedii, tak oficiální požadavek na Evropskou lékovou agenturu Ruská federace podala minulý týden. To je informace nikoliv z Wikipedie, ale z vnitřku EMA. Já si taky přeji, aby tato vakcína dostala schválení EMA. Ale jenom abychom to všechno dali do stejného ranku. Nemáme vůbec nikde zajištěno a nikdo neumí dokázat, že by zrovna vakcína Sputnik najednou dodala miliony dávek všem. Ten rozdíl není takový, že by nás měla ruská vakcína zachránit. Ruská vakcína nám nezachrání žádné životy, které by nám nezachránily jiné vakcíny. To prosím není pravda.

To prosím není pravda. A z tohoto pohledu já jenom pořád trvám, a to není vůbec nic proti Ruské federaci nebo proti jakékoli zemi, že musí být postupováno stejně. Budu na tom trvat, dokud budu ministr, budu to opakovat, dokud budu ministr a myslím si, že to je správné, protože je mou povinností chovat se stejně ke všemu a dodržovat tzv. dobrou klinickou praxi a nařízení, která jsou v oblasti medicíny platná v České republice a v Evropské unii. Nemám k tomu moc co dodat a není to, prosím, žádná zlomyslnost, je to snaha chovat se solidně ke všem občanům této země.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama