doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2020 15:01:52

Nouzový stav Odpověď poslance paní Kláře J.

Nouzový stav Odpověď poslance paní Kláře J.

Pokud jde o prodloužení nouzového stavu, tento krok podléhá souhlasu a tedy kontrole Poslanecké sněmovny

Od Klára J.

Vážený pane poslanče,
žádám vás tímto jako občan, kterého zastupujete v Poslanecké sněmovně ČR, abyste se připojil(a) k poslankyním a poslancům, kteří usilují o co nejdřívější ukončení nouzového stavu vyhlášeného Vládou ČR, a neumožnil(a) jste jeho prodloužení souhlasem Poslanecké sněmovny.
Je mým přesvědčením, že Vláda nadužívá nouzového stavu k nesystematickým drastickým opatřením a odepírá tak nám, občanům, ústavou zaručovanou právní jistotu.
Věřím, že společně dokážeme zvládnout nastalou situaci i v běžném režimu právního státu, kdy případná dočasná zásadní omezení životů občanů kontroluje Parlament ČR jako zákonodárný sbor.

S přáním pevného zdraví

Klára J.
Vážená paní J.,

vysoké počty nakažených, počty lidských obětí a riziko vyčerpání kapacit zdravotního systému jsou nyní mimořádné. Bez výrazných opatření k zastavení tohoto nebezpečného trendu hrozí další  podstatný nárůst obětí a škod na zdraví občanů a významné ohrožení dostupnosti a kvality zdravotní péče. Z Vašeho mailu mně není zřejmé, ke kterým konkrétním opatřením vlády a parlamentu máte výhrady nebo s nimi nesouhlasíte, nemohu tedy posoudit, zda a nakolik tato opatření souvisí s legislativním rámcem nouzového stavu, či nikoli. Praxe už ukázala, že soudy při přezkumu konkrétních opatření konaných k ochraně života a zdraví občanů a udržení funkčního systému zdravotní péče mohou vyžadovat právě legislativní rámec nouzového stavu. Pokud jde o prodloužení nouzového stavu, tento krok ovšem podléhá souhlasu a tedy kontrole Poslanecké sněmovny. Bude na vládě, aby Sněmovnu přesvědčila, bude-li považovat prodloužení za nezbytné, věcnými argumenty.

Přeji vše dobré Miroslav Grebeníček
GMTY
Hlasová funkce je omezena na 200 znaků
Možnosti : Historie : Zpětná vazba : DonateFechar
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama